Tegenstellingen van Pascal Chôve

Tegenstellingen van Pascal Chôve

Wanneer je binnenkomt in Galerie Pictura, in pittoreske dorpje Aijen in het noorden van Limburg, valt al snel het grote schilderij van Pascal Chôve op.
Twee naakte vrouwen in een schildersatelier? De aantrekkelijke vrouwelijke figuren zijn geschilderd vanuit het leven. In plaats van topmodellen beeldt de kunstenaar meisjes, vrouwen en moeders af die hij in het echte leven heeft ontmoet, allemaal met hun eigen vonk en innerlijke schoonheid. De poseersessies duren meestal lang, omdat de kunstenaar ernaar streeft verder te gaan dan de huid en de aura van zijn geposeerden. Het vergt een verhoogde gevoeligheid zoals Pascal Chôve's om deze energieën aan het licht te brengen. Zijn creaties zijn spectaculair. Het figuratieve vormt het uitgangspunt voor zijn archetypische oeuvre dat tot alle tijdperken behoort, waarbij hij een unieke en sterk eigentijdse benadering van het onderwerp introduceert, gewaagde aanwijzingen neemt en de traditionele technieken respecteert. Zijn dialectiek komt voort uit de geschiedenis van de schilderkunst. Hij heeft de handigheid, het gevoel voor compositie en de beheersing van kleuren om echte meesterwerken te creëren.
Hij studeerde af aan de Ecole des Arts Appliques in Parijs en behaalde het BTS in Plastic Arts. Tot 1986 schilderde hij talrijke muurschilderingen in Parijs en Frankrijk; Na deze periode besloot hij zich uitsluitend te richten op het schilderen van schilderijen. Hij heeft zijn werken getoond in tal van internationale tentoonstellingen in Amerika, Mexico, Nederland, België, Japan, Korea, enz. Hij woont in Saint Nazaire - Frankrijk en exposeert nu bij Galerie Pictura in Aijen.

Tegenstellingen van Pascal Chôve

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.