1

Stadsfestival de Lakenfeesten




Stadsfestival de Lakenfeesten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Lakenfeesten horen bij Leiden, zoals Prinsjesdag bij Den Haag. De Lakenfeesten vinden elk jaar plaats in het laatste weekend van juni. De editie van 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. De feesten hebben een lange ontstaansgeschiedenis, die terug te voeren is op de hoogtijdagen van de Leidse textielnijverheid.

Vier dagen lang verandert de stad in een festival vol met muziek, evenementen en gezelligheid op verschillende locaties. De vertrouwde onderdelen zijn natuurlijk Leiden Culinair waar je gedurende vier dagen lang kunt genieten van Leidse culinaire hoogstandjes.

Op vrijdagavond viert elke Leidenaar feest, want dan vindt de Rabobank Peurbakkentocht plaats. Zaterdag worden traditiegetrouw de Dragonboat Races gehouden op het water van de Apothekersdijk en Boommarkt. En die dag kun je ook genieten van een Leids biertje tijdens het Leids Bierfestival op het Hooglandse Kerkplein. Om de dag goed af te sluiten, kun je nog even muzikaal (na)genieten op het Stadhuisplein met de Hollandse Avond.

Op zondag vindt het Gouden Pet Festival plaats: een muziekfestival waarbij straatmuzikanten de hele binnenstad muzikaal omlijsten.

Diverse markten
Voor liefhebbers van snuisterijen zijn er diverse markten te bezoeken:
* het kunstweekend op de Hooglandse Kerkgracht
* de Jaarmarkt Haarlemmerstraat

Aan onze jongste Leidenaren is natuurlijk ook gedacht, want bij nostalgische feesten, hoort natuurlijk ook de Nostalgische Kermis op het Pieterskerkplein. In het weekend wordt op het naastgelegen ‘Gerecht’ ook het Kinderplein ingericht met oud-Hollandse spellen.

 Bezoek lakenfeesten.nl

Stadsfestival de Lakenfeesten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.