Jazz & Wine Wijchen 2019

Jazz & Wine Wijchen biedt ‘Werelds’ programma

Muziek, omlijst door een keur aan wijn- en spijsproeverijen. Dat is de insteek van de zesde editie van Jazz & Wine Wijchen. Deze keer op zondag 25 augustus in het sfeervolle centrum van het dorp. Een inmiddels traditionele afsluiting van het vakantieseizoen.

Zoals vanouds kun je op dezelfde dag de Kunstmarkt achter Kasteel Wijchen bezoeken. Redenen te over om het dorp te bezoeken.

Nieuwe acts
Het muzikale aanbod van de zesde editie van Jazz & Wine Wijchen is zeer gevarieerd en toegankelijk, zodat ook de niet doorgewinterde jazzfan aan zijn trekken komt. Er zijn veel nieuwe gezichten, zoals loopband Kornuit B.V., een gezellig clubje muzikanten uit Veghel. Het repertoire is breed, van Elvis, The Mamas & the Papas tot André Hazes en René Froger. Oude bekenden zijn er ook, zoals de OhnO! Jazzband, een loopband die zich al bij eerdere edities heeft laten zien. Jazzmuzikanten uit Bergen op Zoom die garant staan voor een meeslepend spektakel, waarin diverse jazzstijlen de revue passeren.
Ook op de Markt zijn twee bands te zien die Jazz & Wine nog niet eerder aandeden. Dansbare muziek van Moonglow bij Zaal4 en Brownies & Downies. Een band die authentieke jazzklanken mixt met eigentijdse beats. Djezpes brengt Het Wapen Van Wijchen in jazzy sferen, met traditionele jazz die oude tijden doet herleven. Ondertussen zet de K-Street Jazzband het ‘Horecastraatje’ op stelten. Jonge muzikanten die pure jazz in de sfeer van New Orleans brengen. Thuis bij Fien biedt als vanouds een podium aan de Wijchense band De Kamergenoten. Swingen op bekende nummers, van pop tot rock & roll. Ook bij de Kromme Elleboog kom je een bekende tegen: zangeres Suzanne Menheere met haar Vintage Vocal Act. Bij Lieve Sophie kun je luisteren naar Ivanka van Niftrik, bij Mark’s naar Willy Vetsap en bij Meneer Smit naar Arjen Tijs. En overal mag gedanst worden. Graag zelfs. De leden van Lindy What? uit Nijmegen geven alvast een voorzetje met de Afro-Amerikaanse dansstijl lindy hop. Bij Impulse Dance Studio kun je op deze dag verschillende workshops volgen.

Wijnreizen
Jazz overstijgt alle landsgrenzen, maar dat geldt eveneens voor wijn en spijs. Langs de wijnproefroute en bij de afzonderlijke wijnproeverijen maak je kennis met wijnen uit vele landen. De Wijndivas geven masterclasses ‘Wijnreizen’ met meeslepende verhalen over de wijnproducenten en de wijn. Italië, Armenië en Portugal staan in de spotlights bij De Wijnerij en bij Het Wapen van Wijchen mag je de Commandaria uit Cyprus proeven.

Jazz & Wine Wijchen 2019

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.