Jong KC Zomerfestival door jong muziektalent

Het schooljaar op de School voor Jong Talent wordt van 15 t/m 19 juli traditiegetrouw afgesloten met het Jong KC Zomerfestival: een intensieve projectweek vol koorzang, kamermuziek, workshops en concerten voor de basis- en middelbare scholieren van het Koninklijk Conservatorium. Publiek kan vrijwel dagelijks van een prachtig concert genieten.

Het Jong KC Zomerfestival opent met een concert van AKO-Junior en het Atheneum Kamerorkest. AKO-Junior is de strijkersklas voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. Het Atheneum Kamerorkest, bestaande uit de strijkers van de middelbare school, presenteert twee grote werken uit het klassieke repertoire: de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski en het Dubbel concerto voor viool en cello van Brahms.

Di 16 juli, 19.30
 Winnaars Compositieprijs
Do 18 juli, 19.30
 Atheneum Blazers Consort 
Jong en KC Jazz
Vr 19 juli, 19.00 
Slotconcert


De School voor Jong Talent bereidt jonge mensen met een uitzonderlijk talent voor op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst. Deze school combineert kunstvakken met regulier onderwijs (primair en voortgezet). Om op de school aangenomen te worden is een toelatingsexamen noodzakelijk. Jong KC Muziek is binnen de afdeling binnen de school waar jonge musici, dat opleidingen biedt in alle instrumentale hoofdvakken (jazz, oude muziek en klassiek), zang en compositie.

Jong KC Zomerfestival door jong muziektalent

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.