Tentoonstelling Universiteit van Leiden

De Universiteit van Leiden bestaat dit jaar 444 jaar en dat vieren zij met de inwoners van de twee steden waarin zij zijn gevestigd: Leiden en Den Haag. In Den Haag staat daarom van 2 t/m 21 september een tentoonstelling in het Atrium Den Haag over de universiteit en de verbinding met de stad. De expositie is op zondag 8 september ook geopend van 12 to 16 uur tijdens het UIT Festival Den Haag.

Deze tentoonstelling bestaat uit grote posterpanelen. Bezoekers leren de universiteit beter kennen en ontdekken dat Leiden Universiteit – Campus Den Haag al 20 jaar bestaat en de laatste jaren snel gegroeid is naar ruim 5.000 studenten en 17 master- en bacheloropleidingen.

Verbinding met Den Haag
De tentoonstelling is opgebouwd rond het thema verbinding. De Universiteit staat midden in de samenleving en is nauw verbonden met de twee steden waarin zij is gevestigd. In Den Haag richt ons onderzoek en onderwijs zich daarom op thema’s die passen bij de stad en dragen we bij aan het oplossen van Haagse vraagstukken. Daarbij delen zij hun kennis zo breed mogelijk, middels onderwijs voor verschillende doelgroepen, in adviesraden en via lezingen en debatten. En hun medewerkers en studenten wonen veelal in de stad. De verbinding wordt in de tentoonstelling ook zichtbaar doordat een deel van de tentoonstelling in het Wijnhavengebouw van de Universiteit aan de Turfmarkt 99 achter het Atrium te zien.

Haagse alumni
Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere het ontstaan van onze Haagse campus, onderzoek, studentenleven en onderwijs. De tentoonstelling belicht onze betrokkenheid bij de stad Den Haag en alumni met een belangrijk Haagse rol, zoals premier Mark Rutte.
www.universiteitleiden.nl

Tentoonstelling Universiteit van Leiden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.