Spaanse muziek op kerkorgel

Mark Heerink speelt Spaanse orgel muziek op Beverwijks Müller orgel.

Op vrijdag 19 juli 2019 komt Mark Heerink een orgelconcert verzorgen in de Grote Kerk van Beverwijk. Mark Heerink studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar bij Hans van Nieuwkoop, Pieter van Dijk, Bernard Winsemius en Jos van der Kooij en sloot deze studies af met het behalen van de diploma’s Docerend-en Uitvoerend musicus voor orgel en het Praktijkdiploma Kerkmuziek. Mark is werkzaam voor de RK parochie Heilige Mattheüs en aangesteld als organist-dirigent van de H.H Cyriacus & Franciscuskerk (Koepelkerk) in Hoorn. In 2016 werd hij door het college van B&W benoemd als stadsorganist in Hoorn met als doel de orgelcultuur in deze stad onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.
Mark zal “Spaanse muziek” spelen op het Beverwijkse Müller orgel, waaronder de bekende componisten Pedro de Araujo (17e eeuw) Batalha de 6 enTom en Francisco Peraza (1550?-1617) Medio registro alto, 1o tono, daarnaast zal hij nog werken spelen van de Nederlands componist Sweelinck en sluit af met werken van J.S. Bach waaronder de “Pastorale” en tot slot de Pièce d’Orgue (BWV 572)

Vrijdag 19 juli 2019, het concert begint om 20.00 uur. Toegangsprijs orgelconcerten € 7,50 inclusief programma. Grote Kerk van Beverwijk ( Wijkertoren)

Spaanse muziek op kerkorgel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.