1

Tentoonstelling Vianen en Waterfauna




Tentoonstelling Vianen en Waterfauna

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom naar de nieuwe wisselexpositie langs de Lekdijk in Vianen met het thema Waterfauna.

Buitenexpositie langs de Lek tussen Vianen en Fort Everdingen 

Kom naar de nieuwe fototentoonstelling Waterfauna op de Lekdijk in Vianen. Deze buitenexpositie is de derde en laatste wisselexpositie na eerdere themas Lek en Linie en Vianen en Water. Wandelaars en fietsers kunnen de route van circa 9 km volgen tussen de Hofpoort in Vianen en Fort Everdingen. Ga er op t/m zondag 15 september en geniet van prachtige fotos in een waterrijke omgeving. Waterfauna maakt onderdeel uit van de activiteiten voor het waterjaar Vrijstad Vianen.

Waterfauna 
Vianen is onlosmakelijk verbonden met het water. Dat blijkt uit de prachtige recreatieplassen, grachten, sloten, inundatiekanalen, sluizen en het Merwedekanaal. En natuurlijk maakt rivier de Lek een belangrijk onderdeel uit van de identiteit van Vrijstad Vianen. Al dat water trekt ook veel verschillende diersoorten aan. (Amateur)fotografen hebben de waterfauna rondom Vianen met de camera vastgelegd. Een divers palet aan dieren komt in de tentoonstelling voorbij. Eenden, ganzen, zwanen, kikkers, libellen en diverse vogelsoorten (o.a. ijsvogel, ooievaar, blauwborst en roofvogel). En zelfs kippen en Schotse Hooglanders, die hun verkoeling in het water zoeken, maken deel uit van de foto-expositie. De fotografen zijn Els van den Burger, Cock van de Wetering, Henk Broer, Helma Augustijn, Bart Smulders, Nico van Ganzewinkel, Hans Faasse en Job van de Groep. Het verhaal achter elke foto is te vinden op vrijstadvianen.nl.                                                                                                                                         
Waterjaar 
De tentoonstelling Waterfauna is in opdracht van de gemeente Vianen ontwikkeld door Stichting Liniebreed Ondernemen en maakt onderdeel uit van het Waterjaar Vianen. Het Waterjaar bestaat uit een reeks evenementen die alles te maken heeft met (de historie van) het water. Door een ode te brengen aan de Lek, waarachter de Vrijstad is verrezen. En tevens aan de prachtige recreatieplassen, grachten, sloten, inundatiekanalen, sluizen en het Merwedekanaal, toont Vianen haar identiteit en laat zij zien dat de stad onlosmakelijk verbonden is met het water. Het hele programma is te vinden op vrijstadvianen.nl.

 Bezoek www.vrijstadvianen.nl

Tentoonstelling Vianen en Waterfauna
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.