1

Steenwiekertoornrun




Steenwiekertoornrun

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Steenwiekertoornrun: Wi'j goan d'r weer veur.
Op zaterdag 3 augustus 2019 vindt voor de elfde keer de 'Steenwiekertoornrun' plaats. Tijdens deze tocht gaan mensen met een beperking mee als passagier in een zijspan, achterop een trike of in een cabrio.

Kilometers lange stoet
Deze tocht, georganiseerd door Stichting Steenwiekertoornrun, bezorgt de deelnemers een onvergetelijke dag. De kilometers lange stoet zal in de ochtend o.a. Eesveen (de Bult), de Pol, Willemsoord, Paasloo, Kuinre en Ossenzijl aan doen. In Ossenzijl zal worden geluncht bij Staats Bosbeheer en de Gele Lis. In de middag zal de stoet o.a. door Wetering, Nederland, Muggenbeet, Blokzijl, Vollenhove, St. Jansklooster, Belt Schutsloot, Wanneperveen en Giethoorn rijden, voordat wij rond 16.00uur bij Maargies Hoeve te Kallenkoot worden verwacht.

‘Geweldig om te zien dat iedereen hier blij van wordt’
Om 09.30 uur verricht Harry Aalderink, centrummanager binnenstad Steenwijk, de opening bij Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk.

Rontie omme de toorn
Tijdens de tocht wordt de inwendige mens niet vergeten. Naast de lunch is er voor deelnemers, rijders en vrijwilligers ook gelegenheid om een rondvaart te maken met o.a. de Groene Wensboot, terwijl de deelnemers door de Maargies Hoeve in Kallenkote een ijsje krijgen aangeboden. Tegen 16.30 uur gaat de stoet door het centrum van Steenwijk, het begin van het traditionele 'rontie omme de toorn'. Vervolgens vindt het eindfeest plaats bij v.v. d'Olde Veste '54.

Deelnemers en rijders zijn al middels andere wegen verworven, maar het is voor de deelnemers een extra feest als er vele toeschouwers langs de weg staan. Dat is vanzelfsprekend volledig gratis.

Informatie
Meer informatie over de Stichting Steenwiekertoornrun en de route is te vinden op:
www.steenwiekertoornrun.nl

 Bezoek www.steenwiekertoornrun.nl

Steenwiekertoornrun
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.