Voorjaarsvakantie op het Muiderslot

Voorjaarsvakantie op het Muiderslot

Van 15  februari tot en met 1 maart 2020 viert het Muiderslot de voorjaarsvakantie. Er is van alles te beleven en met een beetje geluk bloeien de eerste krokussen weer in de kasteeltuin.

Winterkasteel
Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit. Gezellig zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en heerlijk warm. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens Winterkasteel. Neem een gratis audiotour n een dekentje mee en maak een reis door de wintertijd van vroeger.

Creatieve workshops
In het Muiderslot hangen veel prachtige schilderijen. Genoeg inspiratie dus voor het maken van een eigen scheurschilderij. Dat kan in het Atelier op Zolder, elk weekend en op dinsdag en donderdag tussen 12 en 15 uur. Lekker scheuren en plakken is leuk voor jong en oud Papier en andere materialen zijn voldoende aanwezig. Voor deze gratis workshop is reserveren niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.

Theater
Voor n met peuters (2+) speelt Theaterduo Kees & Koos op 23 februari 2020 de vrolijke theatervoorstelling Drakentongetje. Meer informatie en kaartjes op de site.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op woensdag en vrijdag in de voorjaarsvakantie kennis maken met het personage Arend van Ostende. Hij neemt de kinderen mee op valkenjacht, een eeuwenoude hobby van de bewoners van het Muiderslot. Deze activiteit is gratis.

Openingstijden
In de voorjaarsvakantie is het Muiderslot iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Voorjaarsvakantie op het Muiderslot

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.