Openingsdag expositie George Stubbs


-advertentiepositie-



Openingsdag expositie George Stubbs

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Openingsfeest George Stubbs - De man, het paard, de obsessie

Het is zover: de prachtige werken van paardenschilder George Stubbs zijn eindelijk te bewonderen in het Mauritshuis. Zijn meesterwerk Whistlejacket, uit de National Gallery in Londen, is nu zelfs voor het eerst te zien op het Europese vasteland en daar zijn we ontzettend trots op.

De aftrap van deze bijzondere tentoonstelling vraagt om een passend openingsfeest. Op zondag 23 februari is er van alles te doen en te beleven voor jong én oud, we hopen dat u erbij bent! Op deze pagina kunt u meer lezen over het (gratis) programma van die dag.

VOOR VOLWASSENEN

Stubbs Talk: 15.00 - 16.00 uur
Wie kan er nou beter vertellen over George Stubbs en zijn werk dan een echte expert? En we hebben er niet één maar drie! Lea van der Vinde, conservator bij het Mauritshuis en degene die deze tentoonstelling heeft samengesteld vertelt meer over de kunstenaar, de tentoonstelling en het museum. Janna Horjus, bioloog, weet álles van anatomie. En Joyce ter Horst zou je haast de paardenfluisteraar van de 21e eeuw kunnen noemen, zij is oprichter van kunstplatform Paardverzameld en kent paarden als geen ander. Zij gaan onder leiding van Milouska Meulens, presentatrice van o.a. het programma Vroege Vogels, met elkaar in gesprek. Het publiek wordt uitgedaagd om actief mee te doen, maar indien u liever luistert is dat natuurlijk ook mogelijk.

Anatomisch tekenen
Beeldend kunstenaar Catharina Driessen, aangesloten bij kunstplatform Paardverzameld, leert u om door de ogen van George Stubbs naar paarden te kijken. Leer de beginselen van het schetsen van een paard, vanuit Stubbs' kenmerkende anatomische invalshoek: hoe teken je een paard in al zijn kracht, schoonheid en snelheid?

13.00 - 13.50 uur
14.00 - 14.50 uur
15.00 - 15.50 uur

Instaprondleiding Stubbs
Kom álles te weten over George Stubbs, de meest bijzondere paardenschilder van Engeland! Een van onze enthousiaste rondleiders neemt u mee door de tentoonstelling en vertelt u hoe Stubbs in korte tijd faam vergaarde met zijn paardenportretten. Ook weet u na afloop hoe zijn ultieme meesterwerk, het levensgrote portret van Whistlejacket uit de National Gallery in Londen, tot stand kwam.

11.30 - 12.15 uur, taal: NL
12.30 - 13.15 uur, taal: ENG
13.30 - 14.15 uur, taal: NL

VOOR DE HELE FAMILIE


Maak je eigen George Stubbs: 11.00-17.00 uur
George Stubbs was dé paardenportrettist uit Engeland. Raak geïnspireerd door zijn meesterwerken en maak zelf ook zo’n mooie tekening of schilderij. Paarden in alle soorten en maten staan klaar om door jullie vastgelegd te worden!
Voor iedereen die zin heeft om te schilderen. Taal: NL & EN

Stokpaardenrace: 11.00-17.00 uur
Beetje competitief ingesteld? Voor de fanatiekeling onder ons is er een heuse stokpaardenrace op het voorplein! In Engeland en Finland is deze officiële sport al razend populair en in Nederland deed het in 2017 zijn intrede. Durft u zich aan ons hindernissenparcours te wagen?

 Bezoek www.mauritshuis.nl

Openingsdag expositie George Stubbs
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.