Ontdek Fort Nieuwersluis


-advertentiepositie-



Ontdek Fort Nieuwersluis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga op pad met een fortengids en ontdek de geschiedenis van Fort Nieuwersluis

Ken jij het bijzondere verhaal over de strategische inzet van water bij de verdediging van ons land? Tijdens een rondleiding op Fort Nieuwersluis hoor je meer over het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bovendien kun je zelf ervaren hoe het er, ten tijde van de Koude Oorlog, in een commandopost van de Bescherming Bevolking aan toe ging.

Klein dorp met grootse geschiedenis
Op Fort Nieuwersluis komt de veelbewogen geschiedenis van dit kleine dorpje tot leven. Door haar strategische locatie maakte Nieuwersluis deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en later de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze waterlinie zal in 2020 wellicht tot UNESCO Werelderfgoed worden uitgeroepen. De fortengidsen vertellen je het bijzondere verhaal over de strategische inzet van water bij de verdediging van ons land. 

BB-beleving
Wist je dat de bomvrije kazerne tijdens de Koude Oorlog is gebruikt als commandopost van de Bescherming Bevolking (BB)? Deze Nederlandse organisatie voor civiele bescherming werd gerund door vrijwilligers en zou in geval van (atoom)rampen het volk waarschuwen en hulp verlenen. 

Door middel van de BB-Beleving kun je zelf ervaren hoe het moet zijn geweest om in deze commandopost te werken. Tijdens de rondleiding krijg je bovendien een exclusief kijkje op de plek waar de BB-leden sliepen, aten en werkten. Ontdek dit bijzondere stukje hedendaagse geschiedenis.

Ledenkorting
Leden krijgen 30% korting op de entreeprijzen en betalen dus slechts 7,00 (volw) en 3,50 (kind). 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Ontdek Fort Nieuwersluis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.