Kijken op Fort Kijkuit

Kijken op Fort Kijkuit

Kom kijken op Fort Kijkuit! Doe mee met de rondleiding of doe de OERRR-opdrachten rond het fort.

Samen met de fortengids wandel je over het fortterrein en hoor je alles over de bijzondere geschiedenis van deze plek. Op het terrein staan drie gebouwen die samen Fort Kijkuit vormen. Onder begeleiding van de gids krijg je een uniek kijkje in wachthuis; het gebouw waarin nu de boswachters werken. 

Exclusief kijkje in boswachterskantoor

In 2014 is dit gebouw grondig gerenoveerd en de herbestemming won zelfs de Europa Nostra-prijs voor behoud van cultureel erfgoed. Ook kun je een bezoek brengen aan het kruithuis. Dit gebouw herbergt momenteel een onbemand informatiepunt, waar je meer kunt leren over het fort, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en flora en fauna in het laagveen. Met een beetje geluk wordt de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar Fort Kijkuit onderdeel van uitmaakt, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

OERRR en ijsvogels

Bezoekers op het fort worden ontvangen door een boswachter. Heb je vragen, dan kun je altijd bij hen terecht. Op het terrein zijn een paar leuke OERRR-opdrachtjes uitgezet door de kinderen, die zij mt of zonder boswachter kunnen doen. Kom ook even kijken naar de ijsvogelwand Wie weet zie je een ijsvogel voorbij vliegen.. Of bekijk vanaf het uitzichtpunt de Horstermeerpolder en natuurgebied De Put.

Openstelling
Elke eerste zondag van de maand van april tot en met oktober stelt Natuurmonumenten Fort Kijkuit open voor het publiek. Leden van Natuurmonumenten mogen gratis deelnemen aan de rondleiding. Niet-leden betalen 2 voor volwassenen en 1,- voor kinderen. 


Kijken op Fort Kijkuit

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.