Afgelast: Wijnproeverij


-advertentiepositie-



Afgelast: Wijnproeverij

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het smakelijkste uitje op FORTtreffelijk? De wijnproeverij op 29 maart, 19 april en 10 mei!

Wijnproeverij op het fort in Markenbinnen
Ontdek heerlijke Franse wijnen tijdens een wijnproeverij op het fort in Markenbinnen. Een unieke locatie voor een smaakvolle middag waarbij je zes wijnen proeft. Tijdens de wijnproeverij krijg je uitleg over de herkomst en hoor je het verhaal achter de wijnen. Elke wijnproeverij wordt gecombineerd met een rondleiding op het fort zelf. De middag wordt geheel in stijl afgesloten met een smakelijk Frans soepje met stokbrood.

Franse middag op het fort in Markenbinnen
Het fort in Markenbinnen is de ideale plek voor een wijnproeverij. Sfeer en smaak, historie en noviteiten Het komt allemaal samen tijdens deze Franse middag. De ontvangst en proeverij zelf vinden plaats in de Genieloods, het restaurant van het fort. De rondleiding zal in en rond het fort zijn en is d gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit onderdeel van de Stelling van Amsterdam. 

Wijnhuis La Cte des Blancs
De proeverij wordt verzorgd door vinoloog Jeffrey Beerman. Naast wijnproeverijen verzorgt hij ook wijncursussen en organiseert wijnevents. De familie van Jeffrey bezit het wijnhuis La Cte des Blancs, een wijngaard in de Bourgogne, de streek die beroemd is om de heerlijke Chardonnays. De wijngaarden waren ooit in het bezit van een burgemeester die ze verwaarloosde. Nu zijn ze echter weer in ere hersteld en behoren ze tot de Terra Vitis; een netwerk van duurzame wijnboeren die wijngaarden bewerken en beheren met respect voor natuur, plant en dier. 

Witte wijnen
Van deze duurzame wijngaard neemt hij twee witte wijnen mee; de Mcon-Vinzelles die vier maanden op rvs is gerijpt. Hierdoor blijft het fruitaroma beter bewaard. Deze wijn is heel geschikt om jong te drinken. De andere witte wijn is de Pouilly Fuisse. Deze is negen maanden gerijpt op eikenhout. Hierdoor zijn de geuren meer complex terwijl de smaak zacht en rond is. Een wijn met meer body en van hoge kwaliteit. Twee mooie Chardonnays dus van dezelfde wijngaard maar wel heel verschillend, echt iets om tijdens de wijnproeverij zelf te proeven

Bubbels met Biscuit Roses de Reims
De wijngaard wordt onderhouden door een wijnboer die ook een wijngaard in de Beaujolais heeft. Van die wijngaard wordt een rode en een ros wijn meegenomen om te proeven. Daarnaast komt nog een Crmant de Bourgogne. Deze frisse, fruitige wijn lijkt bijzonder veel op champagne doordat het klimaat van die regio nagenoeg gelijk is aan die van de (naastgelegen) Champagnestreek. De start van de proeverij is feestelijk met een Cruse Brut. Een sprankelende bubbelwijn waarbij de Biscuit Roses de Reims geserveerd wordt. Dit koekje is een echte Franse delicatesse die goed past bij dit glas mousserende wijn. Het koekje lijkt wat op een lange vinger maar verandert van smaak zodra het samen met de wijn genuttigd wordt.

La soupe maison
Na de wijnproeverij en rondleiding wordt de middag in stijl afgesloten. Met Franse muziek op de achtergrond, twee huisgemaakte Franse soepen, mosterd- en uiensoep, en natuurlijk knapperige stokbroden kan iedereen nog even nagenieten.

Wijnen kopen? Natuurlijk
Natuurlijk kunnen wijnliefhebbers de wijn van hun voorkeur ook meteen op ons fort aanschaffen. Er zijn voldoende wijnen aanwezig en eventuele extra bestellingen kunnen direct doorgegeven worden.
Details wijnproeverij
  • Wanneer: Zondagmiddag 29 maart, 19 april en 10 mei
  • Waar: Fort Markenbinnen
  • Tijden en duur: Inloop vanaf 13.30 uur, start om 14.00 u. Het duurt de gehele middag. 
  • Prijs p.p.: Aanbiedingsprijs: 25,00 i.p.v. 49,00
Dit is inclusief de rondleiding en de hapjes na de proeverij.
Aanmelden voor de wijnproeverij + rondleiding op het fort in Markenbinnen
Elke wijnproeverij biedt plaats aan 60 personen, verdeeld over twee groepen. Aanmelden kan hier direct online. Kom je met een groep? Geef dat dan door tijdens de reservering, zodat jullie gezamenlijk worden ingedeeld bij de proeverij en rondleiding. Bij het online reserveren kunnen ook eventuele allergien worden vermeld en de voorkeur voor de mosterd- of uiensoep.

 Bezoek fort-treffelijk.nl

Afgelast: Wijnproeverij
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.