1

Afgelast: Bezoek de commandopost




Afgelast: Bezoek de commandopost

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bunkercomplex Park Overvoorde / Commandopost Rijswijk is n van de bezoekerslocaties van het Museum Bescherming Bevolking. Een uniek complex waar 2e Wereldoorlog en Koude Oorlog elkaar ontmoeten. Bekijk hier de open dagen, entreeprijzen en routebeschrijving.
In de gemeente Rijswijk ligt het voormalige B.B.-complex Overvoorde. Een unieke locatie waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De commandopost in Rijswijk vindt zijn oorsprong bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. Op de locatie zijn diverse Duitse bunkers gebouwd waaronder ook een afluister en radiopost ten bate van de Luftwaffe. Deze heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer een belangrijke functie gehad in het afluisteren van geallieerde radioberichten en het verzorgen van het Duitse berichtenverkeer. Na de oorlog zijn er diverse activiteiten ontplooid door de B.B. Het terrein beschikt over gebouwen die de B.B.-leiding kon gebruiken bij de uitvoering van haar taken. Bunkercomplex Overvoorde bestaat uit een tweetal ondergrondse voormalige commandoposten, een oefenrune en een les-accommodatie, waar vele B.B.-ers hun opleiding en training hebben gehad. De in 1969 in gebruik genomen atoombunker is weer volledig ingericht als operationele commandopost voor de B.B. Ook is er een klein maar goed ingericht museum op de locatie, waar u een beeld krijgt van de taken van de B.B. Van alle diensten van de voormalige organisatie Bescherming Bevolking ziet u een selectie van uitrustingsstukken waarmee werd gewerkt. Daarnaast ziet u de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en ziet u ook welke gevolgen een kernwapenaanval zou hebben gehad. 
Prijzen & tickets
Toegangskaarten zijn te koop aan de kassa van het museum. Er kan betaald worden met contant geld,pinnen is ook mogelijk.
Wij zijn geen deelnemer van de Museumjaarkaart

 Bezoek www.museumbeschermingbevolking.nl

Afgelast: Bezoek de commandopost
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.