Rondleiding


-advertentiepositie-



Rondleiding

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het grote Fort Honswijk met de imposante bomvrije geschutstoren werd gebouwd tussen 1842-1848 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met Fort Everdingen aan de overzijde van de Lek sloot het Fort de rivier, de beide Lekdijken en het aangrenzende hoog gelegen voor- en achterland als doorgang (acces) naar het bestuurlijk en economische hart van Nederland hermetisch af. Het fort is in oktober 2016, na een lange periode waarin er op het Fort geen activiteiten meer plaatsvonden, aangekocht door de gemeente Houten. Het fortterrein van Honswijk is nu permanent geopend voor publiek tussen zonsopgang en zonsondergang. Via zelfbediening kan je er een kopje koffie of thee te drinken. Bezichtig ook de permanente foto-expositie; via 22 doeken reis je langs de forten en (inundatie)werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Houten, Vianen en Culemborg. Voor kinderen is er een leuke en leerzame speurtocht beschikbaar.

Er is parkeergelegenheid op het parkeerterrein ten oosten van het fort. Het fortterrein is vanaf daar bereikbaar via het voetpad naar/op de Lekdijk. Maar te voet, met de fiets of het openbaar vervoer is natuurlijk veel natuur- & milieuvriendelijker.

Het coronavirus heeft een grote impact gehad op ons dagelijks leven. Het heeft ons erop gewezen dat wij als mens bijzonder kwetsbaar zijn en dat wij zorgvuldig moeten zijn op onze gezondheid. Bij de rondleidingen op onze Forten in de komende zomermaanden zullen wij dan ook bijzondere regels in acht nemen om risicos op besmetting tot een minimum te beperken. Wij houden ons daarbij strikt aan de adviezen en richtlijnen van de  Rijksoverheid en het RIVM.

De belangrijkste regels die wij hanteren zijn:

Alleen na reserveren op de website; https://www.forten-honswijk-everdingen.nl/rondleidingen/
Deelname alleen zonder corona klachten;
Onderlinge afstand minimaal 1,5 meter;
Om deze afstand te garanderen werken wij met maximaal 10 deelnemers in twee groepen van 5 personen.
Wij hopen u binnenkort op een van onze rondleidingen te mogen begroeten en u te kunnen vertellen over de historie van onze forten.

 Bezoek www.forten-honswijk-everdingen.nl

Rondleiding
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.