Rondleiding


-advertentiepositie-



Rondleiding

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Torenfort Everdingen werd gebouwd van 1842-1847 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met Fort Honswijk aan de overzijde van de Lek sloot het Fort de hooggelegen doorgang (acces) van de Lekdijken en de uiterwaarden hermetisch af. Het fort is sinds 2014 in het bezit van de speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, na een lange periode van gebruik door het Ministerie van Defensie. De Explosieven Opruimings Dienst van de Koninklijke Landmacht heeft nog tot 2014 gebruik gemaakt van het complex. In de directe omgeving van het Fort liggen interessante restanten uit de mobilisatieperioden 1914-1918 en 1939-1940.

Het coronavirus heeft een grote impact gehad op ons dagelijks leven. Het heeft ons erop gewezen dat wij als mens bijzonder kwetsbaar zijn en dat wij zorgvuldig moeten zijn op onze gezondheid. Bij de rondleidingen op onze Forten in de komende zomermaanden zullen wij dan ook bijzondere regels in acht nemen om risicos op besmetting tot een minimum te beperken. Wij houden ons daarbij strikt aan de adviezen en richtlijnen van de  Rijksoverheid en het RIVM.

De belangrijkste regels die wij hanteren zijn:

Alleen na reserveren op de website; https://www.forten-honswijk-everdingen.nl/rondleidingen/
Deelname alleen zonder corona klachten;
Onderlinge afstand minimaal 1,5 meter;
Om deze afstand te garanderen werken wij met maximaal 10 deelnemers in twee groepen van 5 personen.
Wij hopen u binnenkort op een van onze rondleidingen te mogen begroeten en u te kunnen vertellen over de historie van onze forten.

 Bezoek www.forten-honswijk-everdingen.nl

Rondleiding
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.