1

Expositie over Tweede Wereldoorlog


-advertentiepositie-



Expositie over Tweede Wereldoorlog

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek op zaterdag of zondag de gratis expositie over WOII op Fort Honswijk, gelegen aan de Lek Vanaf 1 juni is op Fort Honswijk een expositie te zien over Tweede Wereldoorlog. Op de eerste verdieping van de contrescarp verblijven de manschappen en de 17 aan elkaar grenzende lokalen hebben elk een eigen thema. Het fort ademt van nature al een sfeer uit van een ver militair verleden, in die entourage een expositie over WOII maakt het geheel nog mysterieuzer en spannender.


Alle 17 aan elkaar grenzende lokalen hebben een eigen thema, dat door een korte introductie op een lessenaarstandaard wordt ingeleid. In chronologische volgorde komen aan bod de opkomst van het Nationaal Socialisme, Fort Honswijk in gebruik als interneringsdepot (1935-1938), de mobilisatie, evacuatie en inundatie (1939-1940), het uitbreken van de oorlog (1940), het gewone leven tijdens de eerste jaren van de bezetting (1940-1943), het verzet en onderduiking daarna tot en met de periode na de bevrijding en Honswijk weer fungerend als gevangenenkamp.

De expositie wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het v-fonds.
Vanwege het Coronavirus zijn en er paar maatregelen van kracht: Er mogen niet meer dan 20 bezoekers tegelijk in het gebouw zijn en maximaal twee bezoekers of n gezin in een lokaal, er is een nrichtingsverkeerregel ingesteld en aan bezoekers van de expositie wordt gevraagd een verklaring over hun gezondheid in te vullen.

De expositie is op zaterdag en zondag te bezichtigen tussen 12.00 en 17.00 uur. Bezoek van de expositie is gratis. Een vrije gift bij het verlaten van expositie wordt prijs gesteld.

 Bezoek www.forthonswijk.eu

Expositie over Tweede Wereldoorlog
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.