Expositie Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers


-advertentiepositie-



Expositie Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bekijk deze zomer de gratis expositie Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal op Fort Vuren.

Oorspronkelijk begonnen ter herinnering aan geallieerde piloten die in de gemeente Lingewaal zijn neergekomen, maar inmiddels is de collectie van Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal na een jaar uitgebreid met spullen van vliegeniers die in de regio Rivierenland zijn neergeschoten.

Op Fort Vuren wordt een permanente tentoonstelling ingericht waar films, foto's, documenten en onderdelen van vliegtuigen te zien zullen zijn en waar de verhalen van de piloten, verzetsstrijders en gewone mensen verteld worden.

In de forttoren geldt eenrichtingsverkeer (rechts aanhouden) en er mogen maximaal 4 personen per fortkamer aanwezig zijn. De toegang is gratis. Het museum is toegankelijk voor rolstoelen. Ook het restaurant en terras van de fortwachterij is geopend.

*Ivm de RIVM richtlijnen is reserveren noodzakelijk, dat kan via secretaris@egvl.nl (de dag voor uw bezoek voor 16.00 uur dient de reservering met naam, aantal bezoekers en bezoektijd aangevraagd te zijn; reserveren voor bezoek op dezelfde dag is niet mogelijk).

Openingstijden: 
- Juni en September op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur 
- Juli en Augustus op maandag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 Bezoek www.egvl.nl

Expositie Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.