Pak de boot en ga voor Pampus liggen


-advertentiepositie-



Pak de boot en ga voor Pampus liggen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 6 en zondag 7 juni is Forteiland Pampus weer open voor bezoekers. Vaar je mee naar Pampus?

Pampus is een monumentaal forteiland voor de kust van Amsterdam met 400 jaar Oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. Bezoek de multimediale, interactieve belevingsroutes Het geheime Wapen van Amsterdam en Het Verhaal van Pampus. Ontdek hoe Forteiland Pampus vol verhalen zit. Verhalen die teruggaan tot de VOC-tijd, toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen.

Het Verhaal van Pampus
Kijk je ogen uit in een route door het fort die vertelt over Het Verhaal van Pampus. Laat je meenemen op reis door de tijd De route gaat langs verschillende ruimtes in het fort en is door filmprojecties en geluidseffecten zeer interessant voor jong en oud. Het is een vast component bij een bezoek aan Pampus, waarbij je geen gids of extra uitleg nodig hebt.

Het geheime Wapen van Amsterdam
Pampus heeft een gloednieuwe attractie: Het geheime Wapen van Amsterdam. Ontdek dit geheim Stap in de ballonmand voor een indrukwekkende virtuele vlucht over de Stelling van Amsterdam.

Luchtfoto-expositie
Het verrassende perspectief op Nederland van bovenaf toont een uniek door de mens ingericht landschap met veel water. En verdedigingswerken in dat oeroude polderlandschap, worden vanaf hoogte pas goed zichtbaar en inzichtelijk. Vanuit een vliegtuig zie je hun bijzondere vormen en hun strategische ligging. Ontdek in de droge gracht van het forteiland levensgrootte luchtfoto's van 42 forten van de Stelling van Amsterdam en 33 forten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Boottijden
Je koopt vooraf online je tickets incl. boottocht en reserveert een tijdsperiode dat je op het eiland bent. De boottocht duurt circa 25 minuten varen, zodoende ben je ruim 3 uur op het forteiland, waar je ook gebruik kunt maken van de horeca. Tip: Proef eens het eigen Pampus bier
 
Je kunt kiezen uit vier timeslots:
10.30 Muiden-Pampus - 14.00 Pampus-Muiden (terug aan wal om 14.30)
11.30 Muiden-Pampus - 15.00 Pampus-Muiden (terug aan wal om 15.30)
12.30 Muiden-Pampus - 16.00 Pampus-Muiden (terug aan wal om 16.30)
13.30 Muiden-Pampus - 17.00 Pampus-Muiden (terug aan wal om 17.30)

Pampus Werelderfgoed
Pampus is UNESCO Werelderfgoed sinds 1996 en het officile bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam. Op Pampus beleef je hoe Amsterdam door deze 135 km-lange linie verdedigd werd aan het eind van de 19e eeuw. Als Forteiland kreeg Pampus een nieuwe betekenis in de verdediging van de stad Amsterdam.

 Bezoek www.pampus.nl

Pak de boot en ga voor Pampus liggen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.