Stiltewandeling Schoorlse Duinen


-advertentiepositie-



Stiltewandeling Schoorlse Duinen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ervaar de stilte van de Schoorlse Duinen met de gids van Staatsbosbeheer. Een wandeling door de uitgestrekte duinen met immens weidse v

Echte stilte is zeldzaam geworden, en daarom waardevol. Kom tot rust tijdens een ontspannen wandeling door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur. Door speciale oefeningen train je de zintuigen, om daarna in stilte de Schoorlse Duinen te ervaren.

Dag van de Stilte

Op zondag 25 oktober vindt voor de 10e keer de Dag van de Stilte plaats, vandaar de extra wandeling op deze dag. Het doel van de Dag van de Stilte is aandacht te vragen voor het belang van stilte; voor innerlijke stilte en voor meer akoestische stilte.

Stilte is, net als duisternis een oerkwaliteit die voor onze geestelijke én lichamelijke gezondheid van essentieel belang is. Veel mensen zoeken de natuur op wanneer ze tot rust willen komen. Natuur en stilte zijn dan ook een gouden combinatie.

In deze bijzondere tijd waarin we terug moesten vallen op onze thuisbasis, bij onszelf en in onszelf, voelen we nog meer de behoefte om na te denken en stil te staan bij dat wat er in ons leven écht toe doet. Deze Dag van de Stilte is dan ook een goed moment om dit te delen met anderen, op welke wijze dan ook.

  • Verzamelpunt: voor het buitencentrum.
  • Neem, in verband met de lengte van de wandeling, een lunchpakket en iets te drinken mee.
  • Trek stevige schoenen aan, kleed je op het weer.
  • Neem je verrekijker, zonnebrandcrème en een petje mee.
  • Tijdens de wandeling is er een rustmoment, je kunt hiervoor een matje meenemen.
  • Niet geschikt voor mindervaliden, de route gaat over zandpaden en trappen.
  • Honden niet toegestaan.
  • Bij het buitencentrum is het betaald parkeren. Parkeer je op P2, dan komen de parkeergelden ten goede aan de Schoorlse Duinen.

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Stiltewandeling Schoorlse Duinen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.