De geheimen van eendenkooi Spang - Vrije inloop van 12:30 tot 16:30


-advertentiepositie-



De geheimen van eendenkooi Spang - Vrije inloop van 12:30 tot 16:30

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Neem een kijkje in eendenkooi Spang op Texel. Ontdek de oude ambacht en het leven met de natuur van de kooiker en zijn hondje. Neem een kijkje in eendenkooi Spang op Texel. Ontdek de oude ambacht en het leven met de natuur van de kooiker en zijn hondje..

In het hoogseizoen krijg je de kans om een bezoek te brengen aan eendenkooi Spang. Loop met de boswachter over kronkelende paadjes en neem een kijkje achter de schermen van de kooi. Ontdek het mysterieuze verhaal van de kooiker en zijn leven in de natuur.

Eendenkooi en kooiker

Kijk goed om je heen en laat je verrassen door deze verborgen oase. Vol met bloemen, fruitbomen en tjilpende vogeltjes. Geniet van de stilte en beweeg je net zo geruisloos als de kooiker achter de schermen van de eendenkooi en bespied de bontgekleurde eenden door de rietmatten heen. Wat deed een kooiker en welke gezegden uit het ambacht gebruiken we nog steeds? Bezoek de kooi en kom er achter.

Locatie

De ingang van het onverharde pad naar de eendenkooi ligt halverwege de weg Dijkmanshuizen aan de oostzijde van Texel. Tijdens open dagen staan er vlaggen van Natuurmonumenten. Aanmelden van te voren is gewenst ter indicatie van de te verwachten drukte, ter plaatse is genoeg ruimte om afstand te houden van andere bezoekers en zullen op aanwijzing van de vrijwillige boswachters (kleine) groepjes worden gemaakt.

Handig om te weten:

  • Een bezoek aan de eendenkooi is ook heel leuk voor kinderen.
  • Het pad om de kooi is geschikt voor rolstoel en kinderwagen.
  • Honden toegestaan mits aangelijnd.
  • Controleer jezelf altijd op teken na een activiteit in de natuur!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

De geheimen van eendenkooi Spang - Vrije inloop van 12:30 tot 16:30
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.