Wandeling stadsnatuur Rotterdam


-advertentiepositie-



Wandeling stadsnatuur Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek samen met de boswachter de stadsnatuur van Rotterdam tijdens deze wandeltocht naar het Rotterdamse Platteland. Ontdek samen met de boswachter de stadsnatuur van Rotterdam tijdens deze wandeltocht naar het Rotterdamse Platteland.. Ontdek samen met de boswachter de stadsnatuur van Rotterdam tijdens deze wandeltocht naar het Rotterdamse Platteland. De binnenstad bruist van de nieuwe initiatieven op het gebied van verduurzaming en vergroening, zoals de Dakakker, het grootste stadslandbouwdak van Europa en het nieuwe luchtpark de Hofbogen op het dak van station Hofplein.

Langs singels en door stadsparken

De singels van Rotterdam werden reeds in het midden van de 19e eeuw aangelegd en zijn ook nu nog bepalend voor het groen in het straatbeeld en een trekpleister voor diverse vogelsoorten. De tocht gaat verder richting Hillegersberg met de Bergse Plassen die in de 17e eeuw ontstaan zijn door de turfwinning. Ook wandelen we naar het Schiebroekse Park dat is aangelegd als echt natuurpark met een grote variatie aan verschillende planten en waar zelfs Schotse hooglanders grazen.

Plekje voor bijzondere vogels

De wandeling eindigt bij de Melkschuur Zuidpolder op het Rotterdams platteland, welke onder het beheer van Natuurmonumenten valt. Hier aan de noordrand van de stad werken de boswachters hard om bijzondere en zeldzame vogels weer een plekje te geven. De Zuidpolder ligt op loopafstand van metrostation Rodenrijs, van waaruit men gemakkelijk terugreist naar Rotterdam Centraal.

Corona & natuur

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:

  • Neem schone mondkapjes mee als je reist met het openbaar vervoer
  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten
  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
  • Nies en/of hoest in je elleboog
  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt

Tips van de boswachter tijdens het wandelen

  • Het startpunt is station Rotterdam Centraal, aan de noordzijde voor de informatiebalie;
  • Trek comfortabele wandelschoenen aan, het is een wandeltocht van 9 km;
  • Neem gerust je verrekijker mee;
  • Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg;
  • Neem je OV-kaart en schone mondkapjes mee, dan kun je van metrohalte Rodenrijs in enkele haltes terug naar Rotterdam Centraal.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wandeling stadsnatuur Rotterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.