Kunstenaars tonen hun werk


-advertentiepositie-



Kunstenaars tonen hun werk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stichting LekArt brengt twee talenten naar Werk aan het Spoel. De jonge kunstenaars Koen de Groot en Emma Hanekroot zijn in aug. en sep

Sinds 1990 organiseert Stichting LekArt destijds gestart op initiatief van Culemborgse kunstenaars - het tweejaarlijks beeldende kunstfestival in Culemborg. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en bekendste hedendaagse kunstfestival van de regio. Door het verschuiven van de 16de editie van LekArt naar 2021, ontstond de mogelijkheid n van de ambities, kleinschalig uit te proberen. LekArt wil namelijk in de toekomst steeds meer gaan fungeren als springplank voor jonge veelbelovende kunstenaars. Een aantal beginnende kunstenaars krijgt de mogelijkheid zich verder te ontplooien met de opdracht om nieuw werk te maken of bestaand werk verder te ontwikkelen voor een specifieke locatie. We hebben contact gezocht met net afgestudeerde kunstenaars van diverse academies, waarvan wij hun werk of werkwijze passend vonden bij de locatie en het thema Gedeelde Grond.

Onder de noemer LekArt Air bemensen twee aanstormende talenten, kunrad (geluidskunstenaar) en Emma Hanekroot (danser/choreograaf), in augustus en september de al bestaande Artist In Residence plek op Werk aan het Spoel. Daar werken zij aan een geluidskunstwerk en een performance en mogelijk aan een cross-over tussen deze twee verschillende kunstdisciplines. In het laatste weekend van september, wanneer het LekArt festival zou plaats vinden, vindt nu LekArt Jong Talent plaats. Tijdens dit weekend presenteren de kunstenaars van LekArt Air hun nieuw werken/performance en presenteren wij kunstwerken van zeven andere aanstormende talenten.

 Bezoek www.werkaanhetspoel.nl

Kunstenaars tonen hun werk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.