Wandelen met de schaapsherder


-advertentiepositie-



Wandelen met de schaapsherder

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wil je zelf ook op pad met de herder en zijn schapen op de Mookerheide? Dat kan! Je loopt mee met herder Wouter, die je alles vertelt o Wil je zelf ook op pad met de herder en zijn schapen op de Mookerheide? Dat kan! Je loopt mee met herder Wouter, die je alles vertelt over wat er bij het hoeden van schapen komt kijken en hoe begrazing bijdraagt aan goed natuurbeheer. Er zijn maar 6 plekken beschikbaar, dus boek snel je ticket(s).. Wil je na het zien van het tv-programma "Het hek van de Dam" ook zelf op pad met de herder en zijn schapen op de Mookerheide? Dat kan! Je loopt mee met herder Wouter, die je alles vertelt over wat er bij het hoeden van schapen komt kijken en hoe begrazing bijdraagt aan goed natuurbeheer. Er zijn maar 6 plekken beschikbaar, dus boek snel je ticket(s).

Prachtige natuur en goede gesprekken
Je helpt mee om "afdwalers" weer op het rechte pad krijgen en er is tijd voor goede gesprekken. Ondertussen geniet je van de natuur op de Mookerheide met een afwisseling van bos en heide.

Bos & Schaap
Bos & Schaap trekt met meerdere kuddes rond in de regio Nijmegen, dus ook in de gebieden van Natuurmonumenten zoals Heumensoord en de Mookerheide. Vandaag loop je mee met herder Wouter, een collega van Thom. Ook gaat er een boswachter mee, zodat al je vragen beantwoord worden. 

Dagtocht met herder
Je wordt om 10.00 uur begroet met een kop koffie of thee en gaat dan op pad. Onderweg stop je voor de lunch die je zelf meeneemt. De route kan variëren en wordt bepaald door de herder. Tussen 14.00 en 15.00 uur brengt de herder je weer terug naar het startpunt.  Het startpunt van de wandeling is de kleine parkeerplaats net na het bruggetje aan het begin van de oprijlaan Heumensebaan van Landgoed Mookerheide.

Handig om te weten:
•    Deze activiteit is alleen voor volwassenen.
•    Trek goede wandelschoenen
•    Draag een lange broek en beschermende kleding
•    Neem voldoende drinken en evt. eigen lunch mee
•    Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur
•    Wordt er regen verwacht? Neem dan goede regenkleding en een paraplu mee.
•    Het minimale aantal deelnemers voor deze activiteit is 2 personen. Mocht er maar 1 boeking zijn, dan gaat de activiteit niet door.

Corona maatregelen
Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 6 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen: 

-    Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact 
-    Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten 
-    Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik 
-    Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken 
-    Nies en/of hoest in je elleboog 
-    Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wandelen met de schaapsherder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.