1

Heavy Metal Parking Lot


-advertentiepositie-



Heavy Metal Parking Lot

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Sinds de twintigste eeuw is de auto onlosmakelijk verbonden met popcultuur en werd daarmee het ultieme symbool voor seksualiteit en mannelijkheid. De groepstentoonstelling Heavy Metal Parking Lot erkent deze historische rol van de auto als fallisch symbool en maakt van de auto een middel waarmee menselijke driften en emoties worden verkend.

Refererend aan de oorspronkelijke functie van het gebouw, een Volkswagen Garage, transformeert de Heavy Metal Parking Lot de tentoonstellingsruimte tot een kruising tussen een parkeergarage en een autokerkhof. De tentoonstelling brengt het werk van negen internationale kunstenaars samen en verkent de esthetische en conceptuele rol van de auto in de hedendaagse kunst. De kunstenaars kennen menselijke eigenschappen toe aan de auto om emoties als mislukking, verlangen en kwetsbaarheid te onderzoeken. Met bijzondere aandacht voor sculpturen en schilderijen verwijst de tentoonstelling naar de rijke en levendige erfenis van Pop Art.

De recente opkomst van zelfrijdende technologie in combinatie met de milieucrisis verandert de manier waarop we de auto gebruiken en erover denken. We zien een nieuwe dynamiek ontstaan in de relatie tussen mensen en machines. Blijft de auto ook nu nog een krachtig symbool van macht, verlangen en escapisme?

 Bezoek www.garagerotterdam.nl

Heavy Metal Parking Lot
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.