Wolven op Veluwezoom

Wolven op Veluwezoom

Begin 2019 bleek dat er op de Veluwe een paartje wolven gevestigd is. En later zijn er zelfs opnamen gemaakt waarop wolvenwelpen te zie Begin 2019 bleek dat er op de Veluwe een paartje wolven gevestigd is. En later zijn er zelfs opnamen gemaakt waarop wolvenwelpen te zien zijn. Natuurmonumenten is hier erg blij mee..

Let op!Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.Op de Noord-Veluwe heeft zich in 2019 een paartje wolven gevestigd. Op camera was later te zien dat de roedel was uitgebreid met in ieder geval 3 wolvenwelpen. Een mooi moment voor veel natuurliefhebbers en uiteraard ook voor Natuurmonumenten. We hebben er een nieuw roofdier bij dat ook groot wild zoals ree├źn en zwijnen aan kan en wellicht zo de wildstand op een natuurlijke wijze mee kan reguleren.Wolven op VeluwezoomZal de wolf zich ook op Veluwezoom laten zien? Hoe herkennen we de sporen van de wolf? En wat kunnen we doen als we die sporen vinden? Wat moeten we doen als we een wolf tegenkomen? Wat is het nut van de wolf? Hoe leven ze? Kunnen ze zwemmen? Waar jagen ze op en hoeveel kilometers lopen ze op een dag? Gaan mens en wolf wel samen? En wat is de uitdaging voor natuurbeschermers in de toekomst?

We gaan geen wolven zien maar tijdens een mooie wandeling krijgt u uitleg over "onze Nederlandse" wolf. Aan de hand van door ons mee genomen materialen proberen we met elkaar antwoorden te vinden op de vele vragen die er zijn.Praktische info
  • Koop van tevoren online een kaartje

  • Doe stevige schoenen en donkere kleding aan

  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur

  • Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar

  • Honden mogen helaas niet mee

  • Voor kinderen is er 'OERRR Wolven op Veluwezoom'


Wolven op Veluwezoom

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.