Lezing over eenzaamheid door Bert van Dam




Lezing over eenzaamheid door Bert van Dam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 11 oktober om 15.00 uur wordt in De Engel, César Francklaan 13 in Huizen een lezing over eenzaamheid gegeven door Bert van Dam. Een interessante lezing die eenzaamheid van verschillende kanten bekijkt.

Dit seizoen heeft De Engel weer een boeiend cultureel programma met aantal lezingen, waaronder deze lezing van Bert van Dam over eenzaamheid.

Eenzaamheid is een diepgeworteld thema in onze cultuur. Filosofen schrijven er al eeuwen over.
Als je louter op je sentiment afgaat en je laat leiden door opgelegde sociale gevoelens hoor je in het woord ‘eenzaam’ alleen maar zware klanken. Zie je uitsluitend donkere kleuren. In die context van louter somberheid en zieligheid wordt wie eenzaam wordt genoemd ook vaak als verlaten bezien. Als afgesloten van de voedende wortels die in de gemeenschap liggen.
De zorg oriënteert zich sterk op technologie: digitalisering, kunstmatige intelligentie en robotisering. Dat lijkt onontkoombaar: we worden gemiddeld steeds ouder. Regelmatig worden tekorten aan zorgpersoneel gesignaleerd, kosten die de pan uit rijzen en kwaliteit die onder druk staat. De inzet van robots kan een bijdrage leveren aan menselijk welzijn, maar kan ook tot dehumaniserende situaties leiden. Kunnen we onszelf daartegen wapenen? Hebben we de ander echt nodig? Heb jíj de ander echt nodig? Op deze lezing is te horen wat een aantal grote en minder grote denkers daarvan vinden.

De lezing over eenzaamheid door Bert van Dam is op zondag 11 oktober om 15.00 uur in De Engel, César Francklaan 13 in Huizen. Toegangskaarten voor lezingen kosten €7,50.
Men dient van tevoren kaarten te bestellen via de website www.engel-huizen.nl.

 Bezoek www.engel-huizen.nl

Lezing over eenzaamheid door Bert van Dam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.