1

Herfstvakantie noord: Ontdek de orgelbeelden




Herfstvakantie noord: Ontdek de orgelbeelden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek en fantaseer erop los tijdens de Herfstvakantie noord, 10 t/m 17 oktober, in Museum Speelklok. Ga op ontdekking in de nieuwe tentoonstelling Straatbeeld en ontmoet de orgelbeelden. Schuif daarna aan bij de tekentafels en creëer je eigen orgelbeeld.

Tentoonstelling Straatbeeld
Van 9 oktober 2020 t/m 9 mei 2021 dompelen kleurrijke orgelbeelden je onder in hun theatrale wereld in de tentoonstelling Straatbeeld. Hier maak je kennis met heel veel verschillende orgelbeelden. Paradeer met de bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen door de straten van toen en nu. In de interactieve tentoonstelling kan je heel veel dingen doen! Stel zelf een beeldengroep samen voor een orgel of kies welke kledingcombinatie het best bij een orgelbeeld past. Je kan zelfs als een orgelbeeld op de foto gaan!

Museuminspecteurs gezocht
Kinderen kunnen ook een museuminspectie van Museumkids uitvoeren deze herfstvakantie. Met jouw mening als museuminspecteur kunnen wij je volgende bezoek nog leuker maken. En tijdens de herfst van 2020 kan je er ook nog eens vette prijzen mee winnen!

Herfstvakantie midden en zuid: Muzikaal voorleessprookje Pinokkio
Kom in de herfstvakantie van 17 t/m 25 oktober dagelijks om 14:00 uur luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio in Museum Speelklok. Een spannend verhaal over een houten pop die tot leven komt. Poppenmaker Gepetto maakt in zijn atelier de meest kleurrijke poppen en orgelbeelden. Op een dag bezoekt de blauwe fee het atelier en verandert het leven van Gepetto. Zijn mooiste pop Pinokkio kan ineens lopen en praten! De vrolijke en onschuldige Pinokkio gaat eropuit, maar komt al snel in de problemen…

 Bezoek www.museumspeelklok.nl

Herfstvakantie noord: Ontdek de orgelbeelden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.