1

Big Insects in Burgers' Zoo


-advertentiepositie-



Big Insects in Burgers' Zoo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Meer dan dertig reusachtige insecten, spinnen en andere (kriebel)beestjes verrassen in de herfstvakantie van zaterdag 3 tot en met zondag 25 oktober 2020 onze bezoekers. Insecten, spinnen en andere ongewervelde dieren nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in: bij elk van de fotogenieke, bewegende en geluid producerende dierenbeelden vertellen wij een educatief verhaal met verrassende weetjes en interessante details.
Van Aziatische tijgermug tot Chileense vogelspin

Op een avontuurlijke route door het park ontdekt u in totaal meer dan dertig gigantische (vogel)spinnen, muggen, wespen, libellen, slakken, schorpioenen, vlinders, rupsen, kevers en andere beestjes. De dieren zijn niet alleen gedetailleerd vormgegeven, maar ook kunnen ze in veel gevallen bewegen en geluid produceren. ‘Big Insects’ biedt een fotogenieke tocht door Burgers’ Zoo, waar u bij elke diersoort spelenderwijs extra informatie meekrijgt.


Een belangrijke rol in het dierenrijk
Insecten, spinnen en andere kleine ongewervelde diertjes nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in. Niet alleen vormen zij een belangrijke voedselbron voor veel zoogdieren, vogels, vissen, amfibieën en reptielen, maar ook breken zij vaak organisch materiaal verder af zodat voedingsstoffen weer beschikbaar komen voor planten. Bovendien spelen insecten vaak een belangrijke rol bij het bestuiven van bloemen.

 Bezoek www.burgerszoo.nl

Big Insects in Burgers' Zoo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.