1

Paddenstoelen met soep in NP De Loonse en Drunense Duinen




Paddenstoelen met soep in NP De Loonse en Drunense Duinen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De herfst is begonnen! Dat betekent volop paddenstoelen spotten in Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. Paddenstoelen zijn het De herfst is begonnen! Dat betekent volop paddenstoelen spotten in Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. Paddenstoelen zijn het hele jaar door te vinden, wist je dat? Maar juist nu kom je ze veel tegen in alle mogelijke vormen, kleuren en soms geuren. IVN Brabant neemt je zaterdag 19 oktober om 10.00 uur mee op een paddenstoelenwandeling voor jong en oud. We sluiten af met een heerlijk kopje soep.. De herfst is begonnen! Dat betekent volop paddenstoelen bekijken in Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. Paddenstoelen zijn het hele jaar door te vinden, wist je dat? Maar juist nu kom je ze veel tegen in alle mogelijke vormen, kleuren en soms geuren. IVN Brabant neemt je zaterdag 3 oktober om 10.00 uur mee op een paddenstoelenwandeling voor jong en oud.

Bekijk het eens van de andere kant

Tijdens deze leuke gezinsexcursie vertelt de duingids je verhalen over het geheimzinnige leven van de paddenstoel. Tip: neem zeker ook een klein spiegeltje mee. Het is namelijk heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken. Bij sommige zie je dan gaatjes en bij andere weer buisjes of plaatjes. Waarom is dat eigenlijk?

Paddenstoelen herkennen

Paddenstoelen zijn de afvalverwerkers van de natuur, leven vaak van dood materiaal dat volop beschikbaar is in natuurgebied De Brand. Weet jij het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? Hoe hou je een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar? En kun je een aardappelbovist wel eten? Kortom, neem al je zintuigen mee op deze wandeling en ontdek (samen met je kind) hoe mooi de wereld van paddenstoelen is.

Na de tocht genieten we van een lekkere kop warme soep. 

Informatie en aanmelden

  • Vertrekpunt: parkeerterein Café ’t Gommelen, Biezenmortelsestraat 1, 5074 PD Biezenmortel
  • Graag om 09.45 uur aanwezig zijn zodat de groep op tijd kan vertrekken.
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Zorg voor geschikte schoenen en kleding en vergeet je spiegeltje niet!
  • IVN Brabant organiseert deze wandeling. Bereikbaar via 06-30119203 (kantoortijden) of nationaleparken-zuid@ivn.nl

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.

Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Paddenstoelen met soep in NP De Loonse en Drunense Duinen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.