1

Buitenpoortwandeling Santpoort-Noord


-advertentiepositie-



Buitenpoortwandeling Santpoort-Noord

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een treinstation in de buurt van een natuurgebied. Dt maakt station Santpoort Noord een echte Buitenpoort. Binnen een half uur ben je v Een treinstation in de buurt van een natuurgebied. Dàt maakt station Santpoort Noord een echte Buitenpoort. Binnen een half uur ben je vanaf Amsterdam Centraal in de duinen. Station Santpoort Noord ligt namelijk op een steenworp afstand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Trek je wandelschoenen aan en ga mee met onze gids.. Een treinstation in de buurt van een natuurgebied. Dàt maakt station Santpoort Noord een echte Buitenpoort. Binnen een half uur ben je vanaf Amsterdam Centraal in de duinen. Station Santpoort Noord ligt namelijk op een steenworp afstand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De excursie start op het station en sluit aan op de trein die om 13:10 uur vanuit Amsterdam Centraal aankomt

Eenmaal in de duinen valt er genoeg te beleven. Het gebied is zeer afwisselend met oude loofbossen, naaldbomen, duinmeren en zandverstuivingen. Er lopen Schotse hooglanders, konikpaarden, shetlandpony’s, damherten en reeën. Uit de bomen komt gekwetter en gezang van vogels. En hoog in de lucht cirkelen buizerds op zoek naar een prooi.

De gids neemt je mee op een gevarieerde wandelroute van ongeveer 7 kilometer, die je in ongeveer twee uur langs cultuurhistorische punten in het duinlandschap voert, zoals landgoed Duin en Kruidberg en uitzichtpunt de lichtbakkeet. Vanaf dit punt kun je een groot deel van het duingebied en de omgeving overzien (IJmuiden, Driehuis, Santpoort, Haarlem, Zandvoort en de zee).

Kom je verwonderen

Trek je wandelschoenen aan, stap in de trein, laat de drukte en het lawaai van de stad achter je en kom je verwonderen over de schoonheid van de natuur dichtbij!

Handig om te weten

  • controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur
  • geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
  • doe stevige schoenen aan
  • honden mogen niet mee

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Buitenpoortwandeling Santpoort-Noord
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.