1

Gebiedswandeling Geuldal Epen


-advertentiepositie-



Gebiedswandeling Geuldal Epen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef samen met de bevlogen gidsen Jan en en Anny Linden de Geul tussen de Volmolen en de Heimansgroeve: een aangenaam wandelavontuur Beleef samen met de bevlogen gidsen Jan en en Anny Linden de Geul tussen de Volmolen en de Heimansgroeve: een aangenaam wandelavontuur in dit prachtige beekdal. . Helaas is de Limburgse Molendag vanwege de Corona-maatregelen afgelast. Toch ontvangen we u deze middag graag bij de historische Volmolen, die dus helaas verder gesloten blijft. We ontvangen u hier graag persoonlijk vanuit de informatiestand en we organiseren graag deze boeiende wandelexcursie van ongeveer 3,5 kilometer.

Beleef de Geul die hier al vele eeuwen schurend en schavend zijn eigen weg zoekt in het mooiste Zuid-Limburgse beekdal. Gebiedsgidsen Jan en Anny Linden verklappen de geheimen van het gebied zoals het ontstaan van dit unieke landschap, de rijke flora en fauna, het intensieve beheer- en onderhoud door Natuurmonumenten.

De route voert u vanaf de Volmolen door de weilanden met de zogenaamde stegelpoortjes naar de Heimansgroeve. Dat is de enige plaats in Nederland waar het Carboon aan de oppervlakte te zien is. Een tijdreis van miljoenen jaren. Maar we genieten onderweg ook van de maretak hoog in de bomen, de spiedende buizerd en hopen ook het jagende ijsvogeltje boven de Geul te spotten. Een afwisselende wandeling door het zeldzame beekdallandschap.

Afhankelijk van het weer  adviseren we u om stevige, waterdichte wandelschoenen te gebruiken.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Gebiedswandeling Geuldal Epen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.