Op zoek naar Toetanchamon (Kindertentoonstelling)


-advertentiepositie-



Op zoek naar Toetanchamon (Kindertentoonstelling)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De woestijn in Egypte, bijna honderd jaar geleden: archeoloog Howard Carter speurt naar het verborgen graf van farao Toetanchamon. Het is bloedheet, hij is al jaren bezig, maar zonder resultaat. Hij heeft de hoop al bijna opgegeven, maar dan… kom jij hem te hulp!

Slim speurwerk nodig
Samen met Howard Carter en zijn onderzoeksteam ga je aan de slag. Er is bijvoorbeeld slim speurwerk nodig om de ingang van Toetanchamons geheime, drieduizend jaar oude graf te vinden. Met behulp van opdrachten, spelletjes, films en verhalen zoek je mee in de Egyptische Vallei der Koningen.

De ondergrondse tombe van Toetanchamon
Als jullie de ondergrondse tombe vinden, ontdek je daar de beroemde gouden mummiekist van Toetanchamon. Je ziet ook de andere rijkdommen waarmee hij werd begraven. In de grafkamer neem je een kijkje in het Egyptische dodenrijk. Je komt alles te weten over de farao, zijn graf, mummies en de Egyptische goden. Wist je bijvoorbeeld dat Toetanchamon nog maar negen jaar oud was toen hij farao werd? Bizar!

Mysteries ontrafelen in het mummie-lab
Vergeet verder het moderne mummie-lab niet. Hier doe je vanaf 10 oktober proefjes en experimenten. Je onderzoekt mummies van binnen en buiten met hightech scans. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe Toetanchamon eruitzag, en hoe het kwam dat hij stierf toen hij nog maar negentien jaar was. Hiermee help je onderzoekers van nu met het ontrafelen van de mysteries die nog steeds rond Toetanchamon bestaan.

Egyptische voorwerpen
De mummiekist, het gouden masker en alle andere spullen uit de graftombe van Toetanchamon bevinden zich in Egypte. Helaas zijn ze te kwetsbaar en te kostbaar om zomaar naar Nederland te kunnen reizen. In Op zoek naar Toetanchamon zie je kopieën van deze voorwerpen, zodat je een idee krijgt met welke schatten de farao begraven was. Verder zie je prachtige dingen uit onze museumcollectie die uit Toetanchamons tijd komen, zoals grafbeeldjes, magische amuletten met spreuken en papyrusvellen met hiërogliefen. Heel bijzonder is een boemerang met de naam van Toetanchamon erop.

 Bezoek www.rmo.nl

Op zoek naar Toetanchamon (Kindertentoonstelling)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.