1

OERRR bosuilen spotten- de Bijvanck




OERRR bosuilen spotten- de Bijvanck

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Samen met de boswachter bosuilen spotten op de Bijvanck bij Beek Samen met de boswachter bosuilen spotten op de Bijvanck bij Beek.

Op zoek naar roepende bosuilen

In het donker gaan we op zoek naar de bosuilen van landgoed de Bijvanck. De gids weet de beste plekjes om ze te horen. En heel misschien zie je er wel één vliegen, die op jacht is naar een lekkere muisje. Dan moet je goed oplettend, want uilen vliegen geruisloos.

Braakballen pluizen

Als de uil een prooi gevangen heeft, dan verslindt hij deze met huid en haar. Hij braakt hij de onverteerbare delen weer uit in de vorm van een braakbal. Zo krijgt de uil hier geen last van. Dat is fijn de voor de uil en interessant voor ons. Als je zo'n bal uitpluist, weet je meteen meteen wat er op het menu van de uil heeft gestaan. Braakbalpluizen is superleuk om te doen. Je krijgt na afloop van deze toch zo'n bal mee naar huis en een pluiskaart, waarop staat wat je kunt vinden. Let op: wel je handen erg goed wassen na het pluizen en ondertussen zelf geen 'prooien' verorberen!

Corona maatregelen

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 10 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:

  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten
  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
  • Nies en/of hoest in je elleboog
  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt
  • Er is geen toiletbezoek mogelijk
  • Neem zelf een verrekijker mee (er zijn geen uitleenverrekijkers)
  • Volg de instructies van de gids op voor een mooie Ã©n veilige wandeling 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR bosuilen spotten- de Bijvanck
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.