Lezing: Doelwit de Fokker fabriek


-advertentiepositie-



Lezing: Doelwit de Fokker fabriek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 7 november is er de lezing: Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord. Deze lezing is uitstekend te combineren met een b

Zaterdag 7 november Lezing: Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord
 
Na de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam in 1919, vestigde Anthony Fokker zich in de vrijgekomen gebouwen aan de Papaverweg in Amsterdam. Het was het begin van een lang en roemrijk avontuur. Fokker werd een van de grootse vliegtuigbouwers ter wereld en deed baanbrekend werk in de civiele luchtvaart. Hij overleed in 1939 na een kortstondige ziekte. Direct na de capitulatie in mei 1940 moest de Fokker fabriek voor de bezetter werken. Gedurende de oorlogsjaren werd er volop geproduceerd. In 1943 besloten de geallieerden de fabriek te bombarderen. Helaas kwamen de meeste bommen terecht op de burgerbevolking in plaats van op de Fokker fabriek. Veel Amsterdammers lieten daarbij het leven of raakten gewond. 

Deze lezing door Peter de Raaf gaat over Fokker in de oorlogsjaren. Wat gebeurde er? Hoe zag het eruit? Wat is er nog van terug te vinden?

Peter de Raaf houdt deze lezing twee keer:

1e lezing start om 11:00 uur 
2e lezing start om 13:00 uur
 
Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen verzoeken wij bezoekers 1,5 meter afstand te houden en moeten wij een mondkapje. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Per lezing kunnen slecht 16 toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum.

Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.
Het museum is op zaterdag en tweede zondag van de maand geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). 

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum 40- 45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

 Bezoek www.crash40-45.nl

Lezing: Doelwit de Fokker fabriek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.