Intiem kerstconcert ‘Pastorale’ in kasteel Hackfort




Intiem kerstconcert ‘Pastorale’ in kasteel Hackfort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie de sfeer van advent en kerst wil ervaren, kan op zaterdag 19 december a.s. naar kasteel Hackfort. In de grote zaal geven getalentee Wie de sfeer van advent en kerst wil ervaren, kan op zaterdag 19 december a.s. naar kasteel Hackfort. In de grote zaal geven getalenteerde violist Sophie Wedell en ervaren klavecinist Pieter Jan Belder het kerstconcert ‘Pastorale’ ten gehore, met als rode draad het thema landelijke idylle rond de kerstdagen. Voor het concert moeten kaarten gereserveerd worden.

Landelijke leven

Landelijk, vredig, het harmonieus leven is sinds de oudheid een terugkerend motief in de kunsten. Het is niet verwonderlijk dat het pastorale en vredige vaak in verband worden gebracht met advent en kerst. Het waren namelijk de herders die in de kerstnacht door de engelen de geboorte van Jezus aangezegd werden.

Intieme kerstsfeer

In het programma dat Sophie Wedell en Pieter Jan Belder ten gehore zullen brengen is de pastorale als muziekvorm dan ook de rode draad. Een mooie gelegenheid om ondanks alle coronabeperkingen de sfeer van advent en kerst in de intieme sfeer van een kamermuziekconcert te ervaren. Op het programma staan werken van Corelli, Tartini, Scarlatti, Biber en Bach.

Orkest van de 18e eeuw

Pieter Jan Belder en Sophie Wedell zijn beiden lid van het befaamde Orkest van de 18e eeuw. Pieter Jan Belder vestigde naam als leider van het Ensemble Musica Amphion en met de 150 CD-opnames die hij onder andere voor het label Briljant Classics maakte. Zo nam hij onder andere alle 555 klavecimbelsonates van Domenico Scarlatti op, de meeste klavecimbelwerken van Bach en het complete Fitzwilliam Virginalbook.

Sophie Wedell behoort tot de jonge generatie zeer getalenteerde violisten van dit moment. Zij is afkomstig uit Duitsland en woont momenteel in Den Haag waar zij enkele jaren geleden afstudeerde. Zij won diverse prijzen en speelt een Gioffredo Cappa viool uit 1700 die ter beschikking is gesteld door de Jumpstart Jr. Foundation.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt met steun van het Nederlands Fonds Podium Kunsten, die de Balkonscènesubsidie in het leven heeft geroepen om de door de coronacrisis getroffen artiesten te ondersteunen.

Meer informatie over dit concert bij de Keuken van Hackfort.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Intiem kerstconcert ‘Pastorale’ in kasteel Hackfort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.