1

Wild speuren per huifkar op Planken Wambuis - Otterlo


-advertentiepositie-



Wild speuren per huifkar op Planken Wambuis - Otterlo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga met de boswachter mee met deze huifkartocht bij Ede en Otterlo op de Veluwe, op zoek naar wilde zwijnen, edelherten, reeen, Spaanse Ga met de boswachter mee met deze huifkartocht bij Ede en Otterlo op de Veluwe, op zoek naar wilde zwijnen, edelherten, reeen, Spaanse runderen en New Forest pony's. . Maak een spannende en gevarieerde tocht van 2 uur per huifkar door de natuur van Planken Wambuis bij Ede.

Genieten van de natuur was nog nooit zo makkelijk! Je gaat per huifkar achter een trekker aan door bos en heide, langs akkers en graasweiden. Tussendoor is er af en toe een korte stop. De huifkartocht is inclusief consumptie. Tip: een leuke activiteit om samen met je (klein)kinderen te doen!

Landschap met dieren

Laat je verrassen door de prachtige omgeving van het karakteristieke Veluwse landschap en trek dwars door het gebied Planken Wambuis, met zijn vele beukenlanen, oude, grillige eikenbossen, uitgestrekte heidevelden en bloemrijke graasweiden. In de avond komt het wild naar buiten en laat zich dan vaak zien. Onderweg vertelt de gids leuke, bijzondere verhalen over de omgeving. Over de dieren die hier leven en het fraaie, afwisselende landschap. Bij de wildobservatie Valenberg, gelegen op het hoogste punt van dit gebied, heb je een mooi uitzicht over de Veluwe en je kijkt uit over voormalige akkers. Je ziet hier vaak de indrukwekkende en zeldzame Sayaguesa runderen en de New Forest pony's die hier in vrijheid leven. Maar vaak scharrelen hier ook wilde zwijnen rond en komt er regelmatig een hert of ree voorbij.   

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Tocht door leefgebied van wild zwijn, edelhert en ree
  • Ook leuk om deze tocht samen te beleven met kinderen en/of kleinkinderen
  • Geschikt voor iedereen die wil genieten van de natuur en minder goed ter been is
  • Van tevoren aanmelden is verplicht
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Vergeet je verrekijker niet
  • Er kunnen beperkt rolstoelen mee (zie hieronder)

Info voor deelnemers in een rolstoel

Zit je in een rolstoel en wil je mee met de huifkar? Dat kan! Reserveer dan niet online maar bel even met de Ledenservice. Dit kan tijdens kantooruren via T (035) 655 99 55.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wild speuren per huifkar op Planken Wambuis - Otterlo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.