Online: Winter op de Ackerdijkse Plassen en in Midden-Delfland


-advertentiepositie-



Online: Winter op de Ackerdijkse Plassen en in Midden-Delfland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Geniet vanuit je warme woonkamer digitaal van prachtige natuurmomentjes van het Rotterdams platteland en Midden-Delfland. Excursieleide Geniet vanuit je warme woonkamer digitaal van prachtige natuurmomentjes van het Rotterdams platteland en Midden-Delfland. Excursieleider Frank vertelt je over deze mooie gebieden, de routes die je zelf kunt wandelen of fietsen en welke bijzonder mooie vogels je tegen komt deze winter. . Deze kerstvakantie genieten we misschien niet massaal van prachtige natuur. Daarom bieden we je dit online natuurmomentje aan, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Ten noorden van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Een groene poort naar het weidse Midden-Delfland.

De Ackerdijkse Plassen: de poort naar Midden-Delfland

Ten noorden van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Je zou het niet zeggen: maar hier vlakbij de A13, verstopt achter bomen en struiken, ligt een historische boerderij uit 1666 met een natuurgebied vól met bijzondere vogels. De afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat veel verschillende soorten vogels zich hier thuis voelen. Ze kunnen hier op hun gemak naar voedsel zoeken, rusten en broeden. Als uitje in de kerstvakantie kun je op eigen houtje een mooie rondwandeling om de plassen maken en genieten van het winterse uitzicht op Uitkijktoren de Tureluur.

Winterse weide van Midden-Delfland

Tussen Delft en Rotterdam ligt Midden-Delfland. Een open polderlandschap met een agrarische functie en rustige dorpjes. De afwisseling van weidegrasland, rietland, moerasbosjes, sloten en plassen maken Midden-Delfland aantrekkelijk voor veel verschillende soorten vogels – en ook andere diersoorten, zoals de haas. Vanaf de Markt in Delft trek je met de fiets zo de polders in met de fietsroute ‘Mooi Midden-Delfland’.

Elk seizoen andere bewoners

Het leuke is dat er elk seizoen weer andere vogels te zien zijn. In de winter komen vogels uit Siberië en andere arctische oorden in dit stukje Nederland overwinteren. Vele duizenden eenden, waaronder de mooi getekende smient, en vele honderden ganzen dobberen dan op de Ackerdijkse Plassen en grazen in de weilanden van Midden-Delfland.

Hoe reserveer je een plekje?

Boek een gratis ticket voor deze online-excursie. Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online excursie. Mocht je het programma niet hebben of geen account, dan is dat geen enkel probleem. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen. Je kunt Microsoft Teams ook installeren op je computer.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Online: Winter op de Ackerdijkse Plassen en in Midden-Delfland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.