Uitbarsting van Schoonheid - online lezing door Art Nouveau-kenner Jalf Fla


-advertentiepositie-



Uitbarsting van Schoonheid - online lezing door Art Nouveau-kenner Jalf Fla

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een lezing met de titel een Uitbarsting van Schoonheid kan eigenlijk alleen maar over de Art Nouveau gaan. Krap 15 jaar duurde de perio Een lezing met de titel een ‘Uitbarsting van Schoonheid’ kan eigenlijk alleen maar over de Art Nouveau gaan. Krap 15 jaar duurde de periode van deze stroming slechts. Niettemin was ze zo revolutionair dat ze een enorme impact had en door nakomende generaties telkens weer opnieuw wordt herontdekt. Art Nouveau-kenner Jalf Flach neemt op 25 maart om 19.30 uur digitaal mee in deze bijzondere kunststroming. . Een lezing met de titel een ‘Uitbarsting van Schoonheid’ kan eigenlijk alleen maar over de Art Nouveau gaan. Krap 15 jaar duurde de periode van deze stroming slechts. Niettemin was ze zo revolutionair dat ze een enorme impact had en door nakomende generaties telkens weer opnieuw wordt herontdekt. Art Nouveau-kenner Jalf Flach neemt op donderdagavond 25 maart om 19.30 uur digitaal mee in deze bijzondere kunststroming.

De Art Nouveau is een kunststroming die rond 1900 in Europa en ver daarbuiten met een nieuwe vormentaal naar voren trad. Niet alleen de architectuur werd daardoor beïnvloedt, ook de binnenhuisinrichting, het bestek waarmee men at en zelfs de kleding die men droeg. Een ‘Gesammtkunst’ van wieg tot graf en van sieraad tot landgoedinrichting.

Tegelijkertijd gaf ze ruim baan aan verfrissende ideeën. De eerste golf van de vrouwenemancipatie, vakbondsinitiatieven, afschaffing van de kinderarbeid, en de opkomst van liberalisme en socialisme. Spirituele bewegingen zoals theosofie en andere esoterische groepen ontwikkelden zich. En voor de dagelijkse materiële behoeften ontwikkelden zich woningbouwverenigingen, zwembaden, badhuizen, openbare leeszalen, volksuniversiteiten en de oprichting van Natuurmonumenten.

Op dit hele gegeven gaan we in deze lezing een klein beetje zicht proberen te krijgen. Eerst overzien we het tijdsbeeld met z’n verschijnselen en daarna zoemen we in op bijzondere architectuur uit die tijd: Jachtslot Mookerheide in Molenhoek en Landhuis Rams Woerthe in Steenwijk.

Hoe reserveer je een plekje?

Boek een ticket voor deze online-lezing op donderdagavond 25 maart om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online lezing. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen.

Door jouw deelname steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Uitbarsting van Schoonheid - online lezing door Art Nouveau-kenner Jalf Fla
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.