1

Wolven op Veluwezoom


-advertentiepositie-



Wolven op Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Begin 2019 bleek dat er op de Veluwe een paartje wolven gevestigd is. En later zijn er zelfs opnamen gemaakt waarop wolvenwelpen te zie Begin 2019 bleek dat er op de Veluwe een paartje wolven gevestigd is. En later zijn er zelfs opnamen gemaakt waarop wolvenwelpen te zien zijn. Natuurmonumenten is hier erg blij mee.. Let op!

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.

Ga mee met onze gidsen en ontdek alles over het leven van de wolf in Nederland. Tijdens een mooie wandeling over Veluwezoom krijg je antwoorden op vragen als: Hoe herkennen we de sporen van de wolf? En wat kunnen we doen als we die sporen vinden? Wat moeten we doen als we een wolf tegenkomen? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Hoe leven wolven? Waar jagen ze op en hoeveel kilometers lopen ze op een dag? Gaan mens en wolf wel samen? En wat is de uitdaging voor natuurbeschermers in de toekomst?

Wolf definitief terug in Nederland

De wolf is definitief terug in Nederland nadat een wolvin zich officieel heeft gevestigd op het noordelijke deel van de Veluwe en een mannetje heeft ontmoet. Het mannetje en vrouwtje kregen in 2019 vijf welpjes. De wolvin die zich sinds juni 2020 op de zuidelijke Veluwe lijkt te gaan vestigen is afkomstig uit deze roedel op de Noord-Veluwe. Buiten deze wolvenroedel op de Noord-Veluwe en de wolvin op de Zuid-Veluwe heeft zich nog een wolvin op de Midden-Veluwe gevestigd.

Voorlichting en samenwerking

Veel mensen weten maar weinig over hoe de wolf leeft. Natuurmonumenten werkt daarom samen met andere organisaties aan voorlichting over de wolf. In gebieden waar wolven zich vestigen, werkt Natuurmonumenten bijvoorbeeld samen met schapenhouders om ervoor te zorgen dat hun vee beschermd wordt. Ook organiseert Natuurmonumenten speciale wolvenexcursies om informatie te geven over het gedrag van de wolf en over hoe we als mens vreedzaam met dit dier kunnen samenleven.

Tijdens deze excursie gaan we geen wolven zien, maar tijdens de wandeling over Veluwezoom praten de gidsen je uitgebreid bij over de wolf in Nederland. Uiteraard is er onderweg volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

We starten met een kort filmpje in het bezoekerscentrum.


Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar.

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Doe stevige schoenen en donkere kleding aan
  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur
  • Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Voor kinderen is er 'OERRR Wolven op Veluwezoom'

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wolven op Veluwezoom
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.