Beauty & Fashion door de eeuwen heen


-advertentiepositie-



Beauty & Fashion door de eeuwen heen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met midzomer zet het preHistorisch Dorp de beauty- en fashion-wereld centraal en maak je in het openluchtmuseum een reis langs 10.000 jaar fashionista’s.

Trek je mooiste (historische) kostuum aan en geniet: bekijk modeshows waarin alle tijdsbeelden langs je heen trekken, pas zelf kleding uit verschillende jaargetijden, laat jezelf een prehistorisch, Romeins of middeleeuws kapsel aanmeten, bezoek de beautysalon, maak sieraden en stel je vragen stellen aan een fashion-orakel, doe mee aan onze wedstrijd voor het allermooiste historisch authentieke kostuum (meer info volgt) of sla je slag op de markt en maak of draag je eigen kostuums!

Bij Herberg Den Bonten Os kun je ook genieten van de lekkerste drankjes en hapjes die in de mode zijn.

Wist je dat …

Zelfs de eerste mensen zich al versierden? Met kraaltjes van schelp en stukjes barnsteen die ze op hun kleding naaiden.

Er vooral in de Bourgondische periode (1361-1477) in de Lage Landen veel geld werd uitgegeven aan mode? De hertogen stonden bekend als de meest invloedrijke en weelderige van het Westen (West-Europa).

Mensen in de (pre)historie niet alleen maar grauwe en bruine vodden droegen? Kleurrijke kleding en goed gekleed zijn waren ook toen al van dagelijks belang en toonden iemands status (en dus ook rijkdom).


Door de coronamaatregelen is er een maximaal aantal tickets beschikbaar. Dus alleen de snelste modekoningen en -koninginnen zijn zeker van een plaatsje.

 Bezoek prehistorischdorp.nl

Beauty & Fashion door de eeuwen heen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.