‘Waardige’ kunst


-advertentiepositie-



‘Waardige’ kunst

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 22 tot 26 maart vindt de Week van het Geld plaats, een themaweek waarin financiële educatie centraal staat. Wereldwijd zetten verschillende organisaties hun beste beentje voor om jongeren de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen, zodat ze gezonde financiële beslissingen kunnen nemen. Met meer dan 170 deelnemende landen bereikte dit initiatief reeds 40 miljoen jongeren.

Het Museum van de Nationale Bank van België neemt ook dit jaar weer deel. We organiseren een mini-expo met een aantal 'waardige' kunstwerken die onlangs werden aangekocht. Tot het einde van de paasvakantie kan je kunstwerken ontdekken die geen enkele nominale waarde hebben, maar waarvan de voorwerpen tijdens de weg die ze aflegden aan belang en betekenis wonnen.

Enkele unieke stukken krijgen er een plaats. Het 15-delige werk Euromasks van de kunstenaar Steven Sack toont de schoonheid van verbrande euromunten. Een echt “vals” biljet van de veelgebruikte tenner (£10) door de street-art kunstenaar Banksy laat zien dat het vervalsen van geld ook kunst kan zijn. Geld staat ook centraal in het intrigerende kunstwerk “Open boot”, eurocenten uit verkoperd staal en magneten. Dit werk van Philip Janssens wordt gekenmerkt door bestaande objecten, die worden gemanipuleerd en tot bruikbare grondstof omgevormd.

Verder wordt ook het herdenkingsbiljet getoond dat het kunstenaarsduo Lachaert & D’hanis ter aanleiding van de sluiting van de drukkerij vervaardigden. Dit “zero” biljet, zonder nominale waarde, is een hommage aan alle personen die meeschreven aan de geschiedenis van de Drukkerij. De elementen in het biljet verwijzen naar de geschiedenis van de drukkerij en de complexe druktechnieken die worden gebruikt om een bankbiljet te drukken.

Ga niet met lege handen naar huis! Post tijdens je bezoek een foto van jezelf met je lievelingsobject op Instagram en/of Facebook, met als hashtag #nbbmuseum. Je kan dan het boek ‘diepe indruk’ over de geschiedenis van de Drukkerij meenemen, met daarin ook enkele herdenkingsbiljetten. Rep je dus snel naar het museum!

Datum: 22 maart – 23 april (gesloten op 2 en 5 april)
Prijs: Gratis
Reserveren niet noodzakelijk

 Bezoek www.nbbmuseum.be

‘Waardige’ kunst
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.