Excursie en bunkerbezoek IJmuiden

Excursie en bunkerbezoek IJmuiden

Ga zondagmiddag 13 juni mee met een buitenrondleiding op het terrein van het Bunkermuseum IJmuiden. Pak je zaklamp, klim door de bunker Een rauwe wandeling door de duinen

Regelmatig organiseert het bunkermuseum een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin.

Een wandeling over het terrein van het bunkermuseum is niet zomaar een wandeling maar een heuse ontdekkingstocht. Tijdens de rondleiding bezoeken we twee van de oude beddingen van batterij Heerenduinen. Tevens twee van de nieuwe geschutsbunkers waarbij we ook vertellen over het ooit opgestelde 17cm geschut. We tellen alles over de voor Nederland unieke vuurleidingsbunker waarbij ook gelegenheid is om het platform te bezoeken waar de afstandsmeter stond opgesteld. Hierna gaan we naar FLAK batterij Olmen. Er wordt een personeelsonderkomen bezocht. Het meest gebouwde bouwwerkje van de Atlantikwall wordt besproken. Hierna bezoeken we de grootste bunker van de rondleiding. Normaal gaan we hier doorheen en is zeker een zaklamp nodig. Tijdens Corona kan het zijn dat de bunker met behulp van een plattegrond wordt besproken. Dan kan deze na de rondleiding met het eigen gezin bezocht worden. We bezoeken hierna 1 van de FLAK geschutsbeddingen (zelfde situatie als voorgaande bunker). Hierna sluiten we af met een blik op een van de grote munitie bunkers van batterij Olmen.

Vooraf dien je je via de website in te schrijven (www.bunkermuseum.nl).

Buitenrondleiding zondag 13 juni
Tijstip: 13:00 - 15:00
Gemiddelde tijdsduur: 02:00 uur

Rondleiding langs en door de bombestendige geschuts- en vuurleidingsbunkers van kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen. Neem een zaklamp mee. Geen bezoek aan het museum. Alle rondleidingen worden begeleid door een deskundige gids van het bunkermuseum. De rondleiding is in het Nederlands.

RIVM-regels
Het is voor deze buitenrondleiding niet nodig om een negatieve test te kunnen overhandigen. Volg de regels van het RIVM, houd 1,5 meter afstand van anderen mensen dan die uit je eigen huishouden, blijf thuis bij klachten en reserveer vooraf aan je bezoek de tickets. Neem ook een mondkapje mee voor de binnenruimtes (in de bunkers).

Excursie en bunkerbezoek IJmuiden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.