1

OERRR - insecten en andere kriebelbeestjes op Veluwezoom


-advertentiepositie-



OERRR - insecten en andere kriebelbeestjes op Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom naar onze insecten (& andere kriebelbeestjes) middag en wordt insectenonderzoeker van OERRR! Kom naar onze insecten (& andere kriebelbeestjes) middag en wordt insectenonderzoeker van OERRR!. Let op!

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.

Kom naar onze insecten (& andere kriebelbeestjes)middag en wordt insectenonderzoeker van OERRR!

Insecten verzamelen

Het lieveheersbeestje, de bij, de mier en de krekel zijn voorbeelden van de bekende insecten in het bos, maar er leven ook onbekende diertjes als de lapsnuitkever en de wants. We stellen een aantal aan je voor. Gewapend met de insectenzuiger, een loep en opzoekkaart gaan we op zoek naar de kleine beestjes van het bos. Ga mee en laat je verrassen.

Insecten en de voedselkringloop

Insecten hebben een belangrijke rol in de voedselkringloop. Er zijn veel soorten insecten en ook grote aantallen in de Nederlandse bossen. Helaas blijkt dat die aantallen hard afnemen. Je kunt ze wel helpen. Kinderen krijgen een knutsel mee naar huis voor het maken van een insectenhotel. Leeftijd 4 t/m 12 jaar.

Natuurlijk vertellen we je ook over de campagne Help de bij van OERRR. Ben je al nieuwsgierig? Kijk dan https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/helpdebij

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR  - insecten en andere kriebelbeestjes op Veluwezoom
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.