1

Bunkerexcursie, Slot Haamstede


-advertentiepositie-



Bunkerexcursie, Slot Haamstede

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandel mee door het slotbos en neem een kijkje in de normaal gesloten bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bij Slot Haamstede. Wandel mee door het slotbos en neem een kijkje in de normaal gesloten bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bij Slot Haamstede.. Let op! Neem een mondkapje mee voor in de bunkers.

Een paar keer per jaar kun jij door het normaal gesloten Slotbos en bunkers wandelen. Benut deze unieke kans! Tijdens deze wandeling kom je heel veel te weten over de bunkers en hun vroegere doel.

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Die bevrijding begon nu 75 jaar geleden in Zuid-Nederland. Op 5 mei 1945 was heel Nederland bevrijd. Daarmee kwam een einde aan vijf jaar bezetting. Ook in Burgh-Haamstede.

Bunkers in het Slotbos

De bunkers maken deel uit van het vrijwel intacte complex, dat uit 40 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bestaat. Onze gidsen nemen je mee op deze spannende en interessante wandeltocht en vertellen er graag over. In het oude loofhoutbos bij Slot Haamstede wemelt het van de vogels. Winterkoninkjes, braamsluipers, boomklevers, zwartkoppen en vele andere vogels zorgen ervoor dat het nooit echt stil is. En op de bodem krioelt het van het leven, vele insecten zorgen voor een gezonde bodem en leven op dood hout. Maar ook de achtergebleven kadavers van damherten en reeën vormen onderdeel van deze kringloop van het leven.

Het is een wandeltocht vol historie en natuur!

Tips van de boswachter tijdens deze wandeling

  • Neem een mondkapje mee voor in de bunkers, deze zijn smal
  • Neem je verrekijker mee
  • Een kleine zaklamp is handig
  • Trek stevige, dichte wandelschoenen aan
  • De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar
  • De wandeling duurt ongeveer 2 uur
  • Je kunt gratis parkeren op 't Schoolplein en Kriekemeet

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Bunkerexcursie, Slot Haamstede
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.