1

Kanosafari: Bevers in de Bakkerskil (vol)




Kanosafari: Bevers in de Bakkerskil (vol)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 2 juli, in het zuidelijke puntje van de @Waterlinie_NHW organiseert @Brab_Landschap een actieve safari bij zonsondergang. Samen met In het zuidelijke puntje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie organiseert Brabants Landschap een actieve safari bij zonsondergang. Samen met de boswachter ga je met een kano het water op. Je kan er genieten van de stilte en het zacht ruisende riet. Voorbij scherende ijsvogels, duikende aalscholvers en knagende bevers zouden je zomaar kunnen vergezellen tijdens de kanotocht. Onderweg zorgt de boswachter voor een hapje en drankje, zodat je met nieuwe energie weer verder kan.

Bouwwerken
De Bakkerskil is een kreek die vanuit de Biesbosch uitwaaiert in het Land van Heusden en Altena. In deze watergang ligt de Papsluis, de meest zuidelijke inundatiesluis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is n van de weinige waaiersluizen in Nederland. Hiermee kon het land gecontroleerd onder water gezet worden (inunderen). Ter verdediging van de sluis werd Fort Bakkerskil gebouwd. Vanuit de kano is het historische bouwwerk van dichtbij te bekijken.

Verdediging met water

De Papsluis wordt niet meer gebruikt. Tch kan de natuur langs de Bakkerskil onder water komen te staan Dat is het werk van de nieuwe ontwerper van de inundatievelden: de bever Hij kan dammen bouwen om ervoor te zorgen dat zijn burcht veilig blijft. Deze strategie is dus vergelijkbaar met de functie van de waterlinies: Vijanden op afstand houden met water Om kans te maken bevers te spotten, vindt de kanosafari plaats in de schemering.

Startlocatie: Fort Bakkerskil (Kildijk 143, Nieuwendijk)
Datum: Vrijdag 2 juli
Tijd: 18.00 uur - 22.15 uur
Kosten: 15,- p.p. Inclusief koffie/thee bij aanvang en versnapering onderweg. Inclusief kano en toebehoren.
Minimumleeftijd: 12 jaar
Maximum aantal deelnemers: 10-15 (5 kanos). Aanmeldformulier onder aan deze pagina.

  • De betaalgegevens staan in de bevestigingsmail die je ontvangt na aanmelding. De aanmelding is definitief als de betaling binnen is.
  • Het zijn tweepersoonskanon drien in de kano. Geef dit apart aan op het aanmeldformulier
  • Alleen deelnemen kan ook (1 persoon). Dan kom je met n andere deelnemer in de kano te zitten.
  • Er zijn zwemvesten en tonnetjes voor waardevolle spullen aanwezig.
  • De tocht is alleen geschikt voor sportieve, fitte deelnemers. De kano moet twee keer uit het water getild worden om een weg over te steken.
  • Maatregelen i.v.m. het coronavirus: In de kano is de onderlinge afstand 1,5 meter (bij twee personen). Personen uit n huishouden kunnen natuurlijk bij elkaar zitten. Bij het verzamelen vooraf en tijdens de pauze halverwege, zijn we buiten en is er voldoende ruimte om afstand te houden. Bij verkoudheidsklachten of een positieve coronatest van jezelf of huisgenoten is deelname niet toegestaan.
  • Na afloop van de kanotocht is Fort Bakkerskil gesloten i.v.m. de nachtrust van de gasten.

Overnachtingstip
Geen zin meer om na deze fantastische ervaring naar huis te rijden? Dat hoeft ook niet Het is namelijk mogelijk om in Fort Bakkerskil te overnachten. Reserveer je kamer op www.fortbakkerskil.nl.
Vroeger was slapen in een fort een kille beproeving, maar sinds de restauratie van Fort Bakkerskil is het een luxe verblijf. De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van centrale verwarming. Ze beschikken allemaal over een badkamer. Reserveer snel

Ode aan de Hollandse Waterlinies
Dit jaar brengt Nederland een Ode aan het landschap middels verhalen, activiteiten en belevenissen. Een van die bijzondere landschappen is die van de Hollandse Waterlinies. Met de kanosafari vieren wij dit themajaar mee en brengen wij een ode aan het prachtige, gevarieerde landschap van de Hollandse Waterlinies. Vind nog meer activiteiten op odeaandehollandsewaterlinies.nl

 Bezoek www.brabantslandschap.nl

Kanosafari: Bevers in de Bakkerskil (vol)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.