1

Zilveren zondag: zilversmid aan het werk


-advertentiepositie-



Zilveren zondag: zilversmid aan het werk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Altijd al willen zien hoe een zilversmid zijn of haar ambacht uitoefent? Dat kan op Zilveren Zondag. Op zondag 20 juni is er van 11–16 uur een zilversmid aan het werk in het auditorium van Musea Zutphen.

Je krijgt een inkijkje in het prachtige ambacht van het zilversmeden.

Hollandia zilver
De zilversmeden gaan dieper in op hoe ze vroeger het Hollandia-zilver vervaardigden. Hollandia werkte vooral met de zandgiettechniek om het zilverwerk te kunnen maken. Voordat je daarmee aan het werk kunt, maakt de zilversmid eerst een moedermodel. Zilversmid Marcel Blok legt uit hoe dit proces in zijn werk gaat. Van moedermodel, zandgieten en afwerken tot eindresultaat.

Technieken van de zilversmid
Weet je wat ciseleren is? Ook dat ontdek je bij deze demonstratie op Zilveren zondag. Marcel demonstreert deze techniek, die men bij het maken van Hollandia zilver vaak gebruikte. Hij laat ook voorbeelden van zijn eigen werk zien. Ook kom je te weten met welke technieken een zilversmid vandaag de dag zilver maakt.

Deze activiteit is gratis. Wel vragen we je een tijdslot te reserveren, dat kun je doen op de website van de Musea Zutphen.

 Bezoek museazutphen.nl

Zilveren zondag: zilversmid aan het werk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.