Duits bombardement op Rotterdam

Duits bombardement op Rotterdam

Hoe komt het dat het Duitse opperbevel op het Noordereiland in Rotterdam zelf min of meer verrast werd door het bombardement? Wat was d Op dinsdag 14 mei 1940 om 13.27 uur vielen de eerste bommen op Rotterdam. Wat ging daaraan vooraf? Hoe komt het dat het Duitse opperbevel op het Noordereiland in Rotterdam zelf min of meer verrast werd door het bombardement? Wat was de rol van het Nederlandse militaire gezag eigenlijk? Het is een verhaal over ongeloof, twijfel en moed, maar ook over miscommunicatie en bijzondere feiten. Zo werd door de Duitsers zelf een groot tweede bombardement op Rotterdam (diezelfde middag) ternauwernood voorkomen.
De lezing geeft inzicht in de 5 oorlogsdagen in de regio Rotterdam en Den Haag, het bijna onvermijdelijke bombardement op 14 mei en de gevolgen daarvan, en bevat foto- en filmmateriaal waarin de verschrikkingen zijn vastgelegd.
Peter de Raaf belicht deze inktzwarte dagen uit de Nederlandse geschiedenis  twee keer, de eerste om 10:30 uur en de tweede om 13:30 uur.
Openingstijden
Deze lezing is goed te combineren met een uitgebreid bezoek aan het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum 40-45. Het museum is geopend op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en de 2e zondag van de maand ook van 10.00 tot 16.00 uur.
De toegang bedraagt 6,00 voor volwassenen en 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.
Toegang reserveren
Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Per lezing kan een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.
Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum 40- 45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Duits bombardement op Rotterdam

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.