1

Kom naar de IMKERIJDAGEN




Kom naar de IMKERIJDAGEN

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar doet Fort Sabina voor het eerst mee met de landelijke open imkerijdagen. Diverse imkers vertellen u hoe de imker te werk gaat. Dit jaar doet Fort Sabina voor het eerst mee met de landelijke open imkerijdagen. Diverse imkers vertellen u hoe de imker te werk gaat. Het honing slingeren, de gereedschappen die de imker nodig heeft en over het smelten van de bijenwas. Onze eigen fortimker gaat diverse keren op die dagen met u op stap naar het uitkijkpunt om over de bijenvolken op Fort Sabina te vertellen. Voor kinderen zijn er leuke bijenspelen, ze kunnen honing slingeren en voor de kleintjes ook de mogelijkheid om een imkerpak aan te trekken voor een leuke bijenfotoshoot.

Onze bijen die wonen op de dubbele caponnire hebben vorig jaar de eerste forthoning geproduceerd. Dus niet vergeten de verschillende honingsoorten te proeven en de enige echte Heijningse Forthoning te kopen.

Na het bezoek aan deze open imkerijdagen is er uiteraard volop gelegenheid om een ommetje fort te doen en wat lekkers te eten en te drinken bij Brasserie de Kletsmajoor in de kazerne of op het terras.

Alles is te doen op het terreplein van het fort. Kinderen van harte welkom onder begeleiding van een volwassene. De toegang is met deze open imkerdagen gratis, maar een gift in de schooibus van Fort Sabina is altijd welkom. Houd u verder aan de huisregeltjes van Vrouwe Sabina en de looproute op het fort.

FORTSHOP OPEN op het Terreplein met leuke cadeaus, die goed zijn voor de natuur.

 

 Bezoek fortsabina.nl

Kom naar de IMKERIJDAGEN
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.