European Masters of Comic Art


-advertentiepositie-



European Masters of Comic Art

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Welkom bij het MoCA, het eerste Nederlandse stripmuseum dat volledig gewijd is aan alle aspecten van de Negende Kunst. Van de Little Nemo tot Robert Crumb, van Marten Toonder tot Dirk-Jan, ze zijn hier allemaal vinden.

Gelegen in het hartje van Noordwijk aan Zee is het MoCA dé plek voor alle Nederlandse stripliefhebbers en een must-see locatie voor toeristen, die kennis willen maken met de wondere wereld van het stripverhaal. Originele tekeningen rechtstreeks van de tafel van de tekenaar laten zien hoe strips gemaakt worden en waarom ze over de hele wereld geliefd zijn. Sinds het ontstaan van de strip aan het eind van de negentiende eeuw hebben miljarden mensen het genre in hun hart gesloten. Als eerste in de kranten (waar het altijd, het eerste was, waar mensen naar keken), later in tijdschriften, losse comics, gebundeld in boeken en als complete grafische novelles.

Kom genieten van de tentoonstelling European Masters of Comic Art. Maar liefst 77 originele stripcovers en pagina's van striptekenaars uit Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk geven een beeld van de Europese strip en de Negende Kunst cultuur van ieder land.

Voor kinderen is er een speurtocht waardoor er op speelse wijze kennis gemaakt kan worden met het stripverhaal.

 Bezoek www.museumofcomicart.nl

European Masters of Comic Art
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.